Rómski poslanci sa učia poznať svoje kompetencie, riešiť problémy a narábať s peniazmi

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 13:00 • 2 min
Rómski poslanci sa učia poznať svoje kompetencie, riešiť problémy a narábať s peniazmi

BRATISLAVA - Rómski komunálni poslanci môžu opäť zlepšiť svoje schopnosti a zručnosti cez vzdelávací projekt Centra pre otvorenú politiku (COP).

slovakia

left justify in out

"Je dôležité, aby miestni poslanci boli odborne schopní riešiť problémy samospráv," myslí si Peter Markovič, výkonný riaditeľ COP. "Nakladanie s verejnými zdrojmi, znalosť legislatívy a kompetencií, ale aj výmena skúseností zlepšuje schopnosti miestnych poslancov lepšie spravovať obecné záležitosti v prospech ľudí," hovorí.

 

Markovič pripomína, že práca s rómskou komunitou je na Slovensku dlhodobo na pokraji záujmu. "Preto sa snažíme kontinuálne realizovať projekty, ktorými chceme pomôcť rómskym komunálnym poslancom, aby vedeli svoje mandáty vykonávať lepšie," vysvetľuje.

 

COP preto spolupracuje s odborníkmi na rôzne oblasti samosprávy, ktorí poslancom poskytujú aktuálne informácie aj výmenu skúseností. Projekt podporuje aj Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona