Rómske deti sa môžu tešiť na novú modulovú školu

NETKY.SK • 6 September 2014, 15:48 • 2 min
Rómske deti sa môžu tešiť na novú modulovú školu

KECEROVCE - Nový školský rok prinesie deťom z obce Kecerovce pri Košiciach aj novú školu.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala Beáta Dupaľová - Ksenszighová z Tlačového a informačného odboru Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR, v rámci projektu výstavby modulových škôl tam už finišujú so záverečnými prácami a nové priestory by mali otvoriť ešte v priebehu septembra. 
      

"Na nové triedy, vrátane telocvične, sa tak môžu tešiť prváci, ako aj žiaci ďalších ročníkov prvého stupňa. Celkovo sa už v prvej etape projektu podarilo vybudovať či rozšíriť kapacity základných škôl aj v Stráňach pod Tatrami, Podhoranoch, Krížovej Vsi a Jarovniciach," doplnila Dupaľová – Ksenszighová.
      

Projekt, ktorý realizuje MŠVVaŠ v spolupráci s rezortom financií, splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity a predstaviteľmi regiónov, pokračuje aj v roku 2014. Po pozitívnych ohlasoch v regiónoch a ďalšom dopyte zo strany obcí, vláda SR vyčlenila na ďalšie modulové školy tri milióny eur.
      

"Celý projekt ráta s významnou spoluúčasťou obce, ktorá zabezpečuje projektovú dokumentáciu, pozemok a ďalšiu nevyhnutnú infraštruktúru. Ministerstvo zabezpečí finančné zdroje pre modulový systém výstavby školy s ôsmimi triedami za 200.000 eur. Ide pritom o zhruba štvrtinu finančných prostriedkov, ktoré by stálo postavenie murovanej budovy," spresnila Dupaľová – Ksenszighová.
      

Obce sa mohli uchádzať o podporu na projektovú dokumentáciu do 14. apríla aj v rámci Výzvy na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivej situácie marginalizovaných rómskych komunít, ktorá je v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR – Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity (ÚSVRK). Úrad informoval obce, v ktorých sa mali stavať modulové školy, o možnosti získať finančné prostriedky aj na tento účel z Dotačnej schémy MV SR – ÚSVRK.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies