Rómska iniciatíva žiada odvolať splnomocnenca Polláka, vraj je neobľúbený

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 16:45 • 2 min
Rómska iniciatíva žiada odvolať splnomocnenca Polláka, vraj je neobľúbený

BRATISLAVA - Rómska iniciatíva Slovenska (RIS) vyzýva vládu, aby odvolala splnomocnenca pre rómske komunity Petra Polláka.

slovakia

left justify in out

Podľa rómskej strany Pollák zlyhal najmä v otázke rómskej reformy a jeho úrad funguje neefektívne. „Venuje sa viac komerčných aktivitám a nenavštevuje regióny, ktoré by mal. Medzi Rómami je neobľúbený a má minimálnu podporu,“ vyhlásil na tlačovej besede podpredseda RIS Karol Richter. „Deklaruje populisticky nejakú reformu, ale sú to len prázdne výroky,“ povedal o Pollákovi Richter. Podľa neho sú miesta na Slovensku, kde sa doteraz nezastavil. Zástupcovia strany RIS majú podozrenia, že Pollákov úrad rozdeľuje peniaze neefektívne a neúčelne.

 

Za odvolanie Polláka plánujú aj protestné akcie. Prvá bude ešte tento mesiac v Spišskej Novej Vsi, potom v Bratislave a Prešove, hovoril predseda RIS Václav Kappel. Predseda Strany Rómskej únie na Slovensku František Tanko na tlačovej besede uviedol, že Pollák za posledné obdobie neurobil nič dobré pre Rómov. 

 

„V rómskej reforme za mňa rozprávajú výsledky, keď každý týždeň informujeme o nových projektoch,“ povedal v reakcii pre agentúru SITA Peter Pollák. Vyhlásil, že jeho cieľom nie je byť obľúbený medzi Rómami, ale vyriešiť rómsku problematiku. „Samozrejme, opatrenia, ktoré sme prijali, najmä v súvislosti so zákonom o dávkach v hmotnej núdzi, nie sú obľúbené medzi ľuďmi, ktorí zneužívali systém, ktorí páchali priestupky a neposielali svoje deti do školy a je mi jedno, či sú to Rómovia alebo iní ľudia,“ uviedol Pollák. Tvrdí tiež, že úrad nikdy nerozdeľoval peniaze, lebo to sám robiť ani nemôže. „Vždy mal komisiu, v ktorej nie je ani jeden človek z úradu splnomocnenca pre rómske komunity,“ vravel. „Ak si ktokoľvek myslí, že ma bude zastrašovať obvineniami, že nepôjdem po kontrole peňazí, ktoré tečú pre Rómov, je na veľkom omyle,“ uzavrel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies