Rómska iniciatíva podala trestné oznámenie na Nicholsonovú

NETKY.SK • 5 Február 2014, 18:27 • 2 min
Rómska iniciatíva podala trestné oznámenie na Nicholsonovú

BRATISLAVA - Rómska iniciatívna žiadala od Nicholsonovej ospravedlnenie za jej verejné vyhlásenia o RIS, poslankyňa žiadosť ignorovala, preto RIS podala na ňu trestné oznámenie za ohováranie a poškodzovanie dobrého mena.

slovakia

left justify in out

Rómska iniciatíva Slovenska (RIS) podala dnes trestné oznámenie na poslankyňu Národnej rady SR Luciu Nicholsonovú (SaS). Dôvodom trestného oznámenia sú vyhlásenia poslankyne, ktoré RIS považuje za klamstvo a ohováranie. Agentúru SITA o tom informoval predseda RIS Václav Kappel.

RIS vyzvala poslankyňu, aby sa iniciatíve verejne ospravedlnila za výroky, ktoré predniesla na pôde národnej rady 29. januára. Ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa Nicholsonová pýtala, čo dostala Rómska iniciatíva Slovenska za to, že podporila postup ministra a polície pri zásahu v Moldave nad Bodvou. Poslankyňa tiež uviedla, že keď robila štátnu tajomníčku na ministerstve práce, prišli za ňou zástupcovia RIS s tým, aby ich zamestnala ako poradcov za niekoľko tisíc eur mesačne, inak jej budú robiť zle a budú robiť protesty za jej odvolanie. Iniciatíva žiadala od Nicholsonovej ospravedlnenie, keďže tak poslankyňa neurobila, podali na ňu trestné oznámenie za ohováranie a poškodzovanie dobrého mena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona