Rompuy a Barroso blahoželali Erdoganovi k zvoleniu za prezidenta

NETKY.SK • 11 August 2014, 16:06 • 2 min
Rompuy a Barroso blahoželali Erdoganovi k zvoleniu za prezidenta

BRUSEL - Stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy a predseda Európskej komisie José Manuel Barroso zaslali víťazovi prezidentských volieb v Turecku doterajšiemu tureckému premiérovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi blahoprajný list.

slovakia

left justify in out

 V liste dvaja najvyšší predstavitelia EÚ uviedli, že Turecko patrí medzi kľúčových partnerov EÚ, je kandidátskou krajinou na členstvo v únii, sused a dôležitý obchodný partner a zahraničnopolitický spojenec. "Tešíme sa na prehĺbenie našej spolupráca vo všetkých týchto oblastiach," uviedli. Van Rompuy a Barroso tiež vyjadrili Erdoganovi dôveru pri urovnávaní kurdského problému a pokračujúcu podporu pre dosiahnutie dohody na Cypre. 

 

Podľa takmer úplných výsledkov získal Erdogan vo voľbách necelých 52 percent hlasov. Sedemročné funkčné obdobie končiaceho prezidenta Abdullaha Güla vyprší koncom augusta. Po novom bude mandát hlavy štátu päťročný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona