Rómovia zaútočili na policajtov: Hádzali kamene, sklenené fľaše a útočili na nich palicami!

NETKY.SK • 3 August 2015, 14:25 • 2 min
Rómovia zaútočili na policajtov: Hádzali kamene, sklenené fľaše a útočili na nich palicami!

KOŠICE – Pri policajnom zákroku v rómskej osade Zabijanec v Rudňanoch v okrese Spišská Nová Ves utrpeli v nedeľu večer siedmi policajti rôzne zranenia.

slovakia

left justify in out

Zaútočili na nich miestni Rómovia. Policajti utrpeli rôzne zranenia s dĺžkou liečenia od štyroch do siedmich dní. Polícia zadržala deväť osôb, z toho troch mladistvých. Pri zákroku bolo zranených aj niekoľko Rómov, lekárske ošetrenie však odmietli, informoval na dnešnej tlačovej besede košický krajský riaditeľ polície Juraj Leško.

 

V nedeľu pred 20:00 požiadal miestny Róm políciu o pomoc s tým, že jeho deti a tehotnú manželku napadla skupina podgurážených Rómov. Keď na miesto prišla policajná hliadka z Markušoviec, napadla ju väčšia rómska skupina. Do policajtov hádzali kamene, sklenené fľaše a útočili na nich palicami. Preto sa hliadka stiahla a privolala pomoc. Na miesto prišli dve motorizované jednotky. „V tom čase už bolo na mieste približne dvesto Rómov a znova útočili na policajtov, hádzali tehly, kamene, sklenené fľaše. Jeden policajt utrpel zranenie nohy a ostal ležať na zemi. Keď to videli Rómovia, útoky ešte zintenzívnili, preto policajti použili varovné výstrely do vzduchu a zraneného policajta zobrali z ohrozenej zóny a naložil do auta,“ povedal Leško. Policajti privolali do osady ďalšie posily - štyri policajné hliadky motorizovanej jednotky vystrojené v protiúderových kompletoch (korytnačky) a so štítmi a prilbami. Riaditeľ doložil, že Rómovia zaútočili aj na rýchlu lekársku pomoc, ktorá prišla odviezť tehotnú ženu. Poškodili sanitku, no zdravotníkom sa podarilo uniknúť. Rozvášnených Rómov sa policajtom podarilo spacifikovať až o polnoci. 

 

Ako informoval Leško, policajný vyšetrovateľ zo Spišskej Novej Vsi dokumentuje skutok ako podozrenie zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa a trestného činu výtržníctva, nevylučuje rozšírenie vyšetrovania na ďalšie osoby a v súvislosti s útokom na záchranárov aj na ďalšie trestné činy. 

Na zásahu, ktorý trval od 20:10 do 24:00 sa celkovo zúčastnilo 22 policajtov. Ako uviedol Líška, od začiatku roka len v Košickom kraji evidujú 25 útokov na policajtov. 

 

V obci Rudňany žije vyše 4 000 ľudí, z toho vyše 2 500 Rómov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies