Rómovia si chcú posvietiť na možné kupovanie hlasov pri jesenných voľbách

NETKY.SK • 8 Október 2013, 12:24 • 2 min
Rómovia si chcú posvietiť na možné kupovanie hlasov pri jesenných voľbách

BRATISLAVA – Členovia Strany rómskej únie budú dávať pozor, aby pri jesenných voľbách do orgánov samosprávnych krajov nedochádzalo ku kupovaniu hlasov rómskych voličov.

slovakia

left justify in out

„Máme v Prešove, Košiciach a Banskobystrickom kraji vytvorený tzv. koordinačný tím,“ povedal na tlačovej besede predseda strany František Tanko. Hovorí, že sa im prihlásilo približne 900 dobrovoľníkov. Tí by mali v čase volieb sledovať situáciu priamo pri volebných miestnostiach a všímať si podozrivé správanie. „Budeme sledovať priebeh volieb a pokiaľ sa potvrdí, že niektoré politické strany alebo kandidáti uplácali Rómov, sme pripravení podať trestné oznámenia,“ vyhlásil Tanko.

Podľa Tanka sa objavili prípady, keď Rómom sľubujú rôzne veci. „Sľubujú im, že budú mať prácu, ak budú voliť jednotlivého župana alebo poslancov,“ povedal. „Je to neuskutočniteľné,“ dodáva. Podľa jeho mienky majú však Rómovia sľubov plné zuby a voliť budú len podľa svojho presvedčenia. Takéto náznaky ovplyvňovania a sľuby sa podľa Tanka vyskytli v Bystranoch, Vranove nad Topľou, Humennom, ale aj v segregovaných obciach Banskobystrického kraja. 

Strana rómskej únie sa zapojí do regionálnych volieb v Prešovskom a Košickom kraji, kde postaví 27 kandidátov na krajských poslancov. V Trnavskom samosprávnom kraji sa o post predsedu kraja uchádza jej nominant Jozef Ravasz. Voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 9. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies