Romney zvíťazil v republikánskych primárkach vo Wyomingu

NETKY.SK • 12 Marec 2012, 08:04 • 2 min
Romney zvíťazil v republikánskych primárkach vo Wyomingu

Romney zvíťazil v republikánskych primárkach vo Wyomingu - Politika Mitt Romney bol v sobotu vyhlásený za víťaza nominačných volebných zhromaždení amerických republikánov v štáte Wyoming. Bývalý guvernér štátu Massachusetts získal vo Wyomingu 13 z celkové

slovakia

left justify in out

img

Mitt Romney bol v sobotu vyhlásený za víťaza nominačných volebných zhromaždení amerických republikánov v štáte Wyoming.
      Bývalý guvernér štátu Massachusetts získal vo Wyomingu 13 z celkového počtu 26 delegátov, zatiaľ čo jeho hlavný súper Rick Santorum len siedmich. Podporu štyroch delegátov si zaistil Ron Paul a jedného Newt Gingrich. 
      Nominačné zhromaždenia vo Wyomingu prebiehali postupne od 9. februára. Romneyho celkové víťazstvo tam bolo isté už od 29. februára, avšak až v sobotu sa rozhodlo o počte delegátov pre jednotlivých kandidátov. 
      Romney tak opäť potvrdil svoju pozíciu favorita v boji o republikánsku nomináciu do novembrových prezidentských volieb napriek tomu, že Santorum zvíťazil v sobotňajších volebných zhromaždeniach v štáte Kansas.
      Podľa odhadov CNN si Romney v doterajších volebných súbojoch zaistil celkovo 458 delegátov, Santorum 203, Gingrich 118 a Paul 66.
      Ďalšie kolo primárok sa uskutoční v utorok v štátoch Alabama, Mississippi, Havaj a v teritóriu Americká Samoa. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies