Romney zvíťazil o osem hlasov v republikánskych primárkach v Iowe

NETKY.SK • 5 Január 2012, 10:31 • 2 min
Romney zvíťazil o osem hlasov v republikánskych primárkach v Iowe

Romney zvíťazil o osem hlasov v republikánskych primárkach v Iowe

slovakia

left justify in out

img

Bývalý guvernér štátu Massachusetts Mitt Romney s veľmi tesným rozdielom zvíťazil v utorkových republikánskych primárkach v Iowe. Získal len o osem hlasov viac než jeho súper, bývalý senátor Rick Santorum. 
Podľa informácií vedenia republikánskej strany v štáte Iowa Romney celkovo získal 30.015 (25 percent) hlasov a Santorum 30.007. Romney bol dlho v Iowe favoritom, podpora pre Santoruma však krátko pred voľbami výrazne narástla.
Zvyšné hlasy si rozdelili texaský kongresman Ron Paul, bývalý predseda Snemovne reprezentantov Newt Gingrich, guvernér Texasu Rick Perry, kongresmanka za Minnesotu Michele Bachmannová a exguvernér Utahu Jon Huntsman. 
Iowa odštartovala maratón straníckych primárok v jednotlivých amerických štátoch, z ktorých napokon vzíde súper pre úradujúceho demokratického prezidenta Baracka Obamu. Celonárodné voľby hlavy štátu sa uskutočnia v novembri.
Hoci je Iowa menším štátom, výsledky z neho majú veľký význam v nominačnom procese. Je to prvý test popularity kandidátov a schopnosti zorganizovať voličov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies