Romney vyhral primárky v 5 štátoch, vrátane New Yorku a Pennsylvánie

NETKY.SK • 25 Apríl 2012, 06:44 • 2 min
Romney vyhral primárky v 5 štátoch, vrátane New Yorku a Pennsylvánie

Romney vyhral primárky v 5 štátoch, vrátane New Yorku a Pennsylvánie - Politika Uchádzač o nomináciu v amerických prezidentských voľbách Mitt Romney zvíťazil v utorkových republikánskych primárkach v štátoch New York a Pennsylvánia. Vyplýva to z odhadov a

slovakia

left justify in out

img

Uchádzač o nomináciu v amerických prezidentských voľbách Mitt Romney zvíťazil v utorkových republikánskych primárkach v štátoch New York a Pennsylvánia. Vyplýva to z odhadov amerických televíznych staníc. 
      Romney si tak na konto pripíše ďalších delegátov, potrebných pre získanie oficiálnej nominácie Republikánskej strany v prezidentských voľbách, kde bude jeho súperom demokrat a súčasný šéf Bieleho domu Barack Obama.
      Dva uvedené štáty patria celkovo k piatim na severovýchode USA, kde sa v utorok uskutočnili republikánske primárky. Romney podľa odhadov televízií vyhral aj v ďalších troch štátoch - Connecticut, Delaware a Rhode Island.
      Romney si je už istý získaním oficiálnej republikánskej nominácie, pretože jeho najväčší stranícky rival Rick Santorum ukončil tento mesiac prezidentskú kampaň. Romney dokonca v utorok večer v prejave pred priaznivcami v štáte New Hampshire už vyhlásil svoje víťazstvo v sérii piatich primárok.
      Hlasovanie v piatich štátoch prinesie víťazovi vyše 200 delegátov a tak sa Romney priblíži k získaniu 1144 delegátov, ktorí sú potrební pre zabezpečenie oficiálnej republikánskej nominácie v prezidentských voľbách. Tie sa budú konať 6. novembra.
      Romney mal v utorok pred začiatkom primárok 698 delegátov, ktorých získal v predchádzajúcich primárkach v USA. Podľa očakávania dosiahne potrebných 1144 delegátov už v priebehu mája.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona