Romney v debate podľa prieskumu CNN porazil Obamu s vysokým náskokom

NETKY.SK • 4 Október 2012, 06:09 • 2 min
Romney v debate podľa prieskumu CNN porazil Obamu s vysokým náskokom

Romney v debate podľa prieskumu CNN porazil Obamu s vysokým náskokom - Politika Americký prezident Barack Obama sa v stredu na pôde Denverskej univerzity stretol so svojím vyzývateľom Mittom Romneym v prvom z troch televíznych duelov, v ktorom okrem iného

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama sa v stredu na pôde Denverskej univerzity stretol so svojím vyzývateľom Mittom Romneym v prvom z troch televíznych duelov, v ktorom okrem iného predstavili svoje rozdielne pohľady na riešenie ekonomických problémov Spojených štátov.

Pozorovatelia očakávajú, že prvá debata by mohla mať kľúčový politický význam, vzhľadom na to, že sa zameriavala na vnútropolitické záležitosti Spojených štátov, zahrnujúc také pálčivé témy ako ekonomické otázky a boj s nezamestnanosťou. 

Priama konfrontácia prezidentských kandidátov je pritom zásadnou najmä pre republikána Romneyho, ktorý podľa najnovších prieskumov verejnej mienky zaostáva za Obamom. Ak však tento mesiac zaboduje v troch naživo vysielaných debatách, mohol by tak volebný zápas otočiť vo svoj prospech.

Romney počas diskusie upozornil na fakt, že Obamova politika spôsobila, že USA sa len ťažko spamätávajú z ekonomických otrasov. 

Obvinil pritom Obamu, že kroky, ktoré v tejto súvislosti podnikol, boli neúčinné, a že prezident si nezaslúži možnosť odčiniť to v ďalšom funkčnom období. Amerika si podľa neho zaslúži zmenu.

"Pre Američanov, ktorí majú dnes problémy, sa nič nezmení, ak budeme pokračovať v zabehaných koľajách," povedal Romney.

Obama na druhej strane Romneymu pripomenul, že práve politika jeho vlády pomohla predísť zrúteniu ekonomiky, ktorú mu v katastrofálnom stave odovzdala administratíva republikánskeho prezidenta Georgea W. Busha. 

Obama navyše upozornil na hrozbu, že s Romneym sa do Bieleho domu vrátia i Bushove praktiky, ktoré doviedli krajinu do súčasnej krízy, informovala agentúra AP.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies