Romney si pripomenul výročie teroristických útokov z 11. septembra 2001

NETKY.SK • 12 September 2012, 07:05 • 2 min
Romney si pripomenul výročie teroristických útokov z 11. septembra 2001

Romney si pripomenul výročie teroristických útokov z 11. septembra 2001 - Politika Republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney si včera pripomenul 11.

slovakia

left justify in out

img

Republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney si včera pripomenul 11. výročie teroristických útokov na USA z 11. septembra 2001 tak, že poďakoval vojakom bojujúcim v Afganistane a zdôraznil potrebu silnej americkej armády.
      "Kiež by som mohol povedať, že svet je teraz menej nebezpečný - že je menej chaotický. Kiež by som dokázal s istotou predvídať hrozby, ktorým budeme čeliť v nasledujúcich rokoch," povedal Romney na zhromaždení Národnej gardy v meste Reno v štáte Nevada.
      Romney vyhlásil, že počas výročia nemá politika miesto a dal sa do protikladu s americkým prezidentom Barackom Obamom. 
      "Naopak, je to deň na vyjadrenie vďaky mužom a ženám, ktorí bojovali - a stále bojujú - aby ochránili nás aj našu krajinu. Platí to aj o ľuďoch, ktorí sledovali stopy teroru a tie ich doviedli až za múry komplexu v Abbottabade; platí to aj o príslušníkoch zo špeciálnych jednotiek SEAL, ktorí priniesli spravodlivosť pre Usámu bin Ládina," povedal Romney.
      Bývalý guvernér štátu Massachusetts znovu vyhlásil, že svojou zahraničnou politikou chce dosiahnuť, aby sa nasledujúca éra stala "americkým storočím", a že USA musia viesť slobodný svet pomocou silnej armády.  
      "Ak chceme americké storočie, musíme mať armádu, ktorá nebude mať žiadneho silnejšieho konkurenta. Americká vojenská sila je životne dôležitá pre zachovanie našej vlastnej bezpečnosti a pre zachovanie mieru na celom svete," povedal Romney, ktorého demokrati kritizovali za nedostatok skúseností v oblasti zahraničnej politiky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies