Romney sa pridal k výzvam na odstúpenie kongresmana Akina

NETKY.SK • 22 August 2012, 06:26 • 2 min
 Romney sa pridal k výzvam na odstúpenie kongresmana Akina

Romney sa pridal k výzvam na odstúpenie kongresmana Akina - Politika Prezidentský kandidát amerických republikánov Mitt Romney sa vo štvrtok pridal k množiacim sa výzvam na odstúpenie svojho straníckeho kolegu Todda Akina z dôležitého súboja o senátne kre

slovakia

left justify in out

img

Prezidentský kandidát amerických republikánov Mitt Romney sa vo štvrtok pridal k množiacim sa výzvam na odstúpenie svojho straníckeho kolegu Todda Akina z dôležitého súboja o senátne kreslo v štáte Missouri. 
      Dôvodom je Akinovo kontroverzné vyjadrenie o tom, že ženské telo má mechanizmy, ako zabrániť počatiu v prípade znásilnenia. Týmto spôsobom argumentoval proti zákonnému právu na interrupcie, čo vyvolalo široké pobúrenie. 
      Na jeho odstúpenie z boja o senátne kreslo v Missouri už apelovali viacerí predstavitelia Republikánskej strany. Skupina súčasných a bývalých republikánskych senátorov za Missouri vydala spoločné vyhlásenie proti Akinovej kandidatúre. 
      Todd Akin však výzvy na rezignáciu eakcie svojich straníckych kolegov považuje za prehnané. 
      Tvrdý odporca interrupcií chce v novembrových voľbách pripraviť o kreslo demokratickú senátorku Claire McCaskillovú. Súboj má pre republikánov kľúčový výzvam v rámci ich snáh o získanie väčšiny v Senáte, keďže v súčasnosti kontrolujú len dolnú komoru Kongresu.
      Romney a ďalší kritici z radov republikánov sa obávajú, že im Akinov škandál znemožní dosiahnutie tohto strategického cieľa. Aby republikáni ovládli 100-členný Senát, museli by získať štyri kreslá na úkor demokratov.

Zdroj: TASR 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona