Romney plánuje cestu do Izraela

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 07:18 • 2 min
Romney plánuje cestu do Izraela

Romney plánuje cestu do Izraela - Politika Americký republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney pocestuje tento mesiac na Blízky východ, kde sa stretne s izraelskými a palestínskymi lídrami. Informovali o tom v pondelok zdroje z jeho volebného tímu.

slovakia

left justify in out

img

Americký republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney pocestuje tento mesiac na Blízky východ, kde sa stretne s izraelskými a palestínskymi lídrami. Informovali o tom v pondelok zdroje z jeho volebného tímu.
      Podľa novín New York Times by sa Romney mal okrem izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a prezidenta Šimona Peresa stretnúť aj s palestínskym premiérom Salámom Fajjádom i zástupcami izraelskej opozície.
      Romney nedávno v rámci predvolebnej kampane otvoril tému zahraničnej politiky voči Izraelu. Obamu obvinil, že "vzďaľuje" USA od Izraela, a prisľúbil, že jeho prvá štátna návšteva regiónu by viedla do Jeruzalema. Obamu tiež kritizoval za to, že región ako prezident nenavštívil.
      Cesta bude pre Romneyho šancou posilniť si postavenie v oblasti zahraničnej politiky, v ktorej bývalý guvernér štátu Massachusetts nemá skúsenosti. Romney chce tiež získať na svoju stranu židovských voličov, ktorí tradične podporujú demokratov, i ďalších zástancov Izraela.
      Prieskumy momentálne naznačujú, že súboj o post prezidenta USA bude tento rok náročný. Štyri mesiace pred novembrovými voľbami priemer celonárodných prieskumov dáva Obamovi len tesný náskok 3,7 percenta pred Romneym, vyplýva z údajov stránky realclearpolitics.com.

Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona