Romney hladko porazil Gingricha v primárkach na Floride

NETKY.SK • 1 Február 2012, 08:11 • 2 min
Romney hladko porazil Gingricha v primárkach na Floride

Romney hladko porazil Gingricha v primárkach na Floride - Politika Mitt Romney, bývalý guvernér štátu Massachusetts, jednoznačne zvíťazil dnes na Floride v primárkach Republikánskej strany na prezidentského kandidáta, keď porazil Newta Gingricha a urobil

slovakia

left justify in out

img

Mitt Romney, bývalý guvernér štátu Massachusetts, jednoznačne zvíťazil dnes na Floride v primárkach Republikánskej strany na prezidentského kandidáta, keď porazil Newta Gingricha a urobil výrazný krok na ceste k celkovému víťazstvu nominácie svojej strany do prezidentských volieb.
      Podľa agentúry AP po spočítaní dvoch tretín hlasov mal Romney 47 percent hlasov, pričom Gingrich len 31.
      Florida bola už štvrtým americkým štátom, kde sa konali primárky, pričom je doteraz najväčším z hľadiska počtu získaných hlasov pre kandidátov.
      Romney a jeho prívrženci "naliali" do televíznych reklám na Floride vyše 14 miliónov dolárov (10,6 milióna eur), pričom útočili v prvom rade na Gingricha. Ten mal problémy konkurovať Romneyho schopnosti získavať financie, jeho početnému štábu a vysoko postaveným prívržencom.
      Primárky na Floride boli pre republikánov prvým veľkým testom, napísala agentúra DPA. Florida je s takmer 19 miliónmi obyvateľov štvrtý najväčší americký štát.
      Oproti tomu pôsobia "ako trpaslíci" štáty New Hampshire (1,3 milióna obyvateľov), alebo Iowa (tri milióny), dokonca aj Južná Karolína (4,6 milióna), kde sa už hlasovalo. Víťaz na Floride získal 50 hlasov delegátov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies