Romney a Obama mali počas druhej debaty množstvo ostrých výmen názorov

NETKY.SK • 17 Október 2012, 08:42 • 2 min
Romney a Obama mali počas druhej debaty množstvo ostrých výmen názorov

Romney a Obama mali počas druhej debaty množstvo ostrých výmen názorov - Politika Americký prezident Barack Obama a jeho republikánsky rival Mitt Romney mali počas dnešnej druhej debaty pred prezidentskými voľbami množstvo ostrých výmen názorov, informova

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama a jeho republikánsky rival Mitt Romney mali počas dnešnej druhej debaty pred prezidentskými voľbami množstvo ostrých výmen názorov, informovala agentúra AP.

Obama s Romneym na seba útočili predovšetkým v súvislosti s energetickou politikou krajiny, často jeden na druhého ukazovali prstom a skákali si do reči, píše Reuters. Obama Romneymu niekoľkokrát vytkol, že nehovorí pravdu. Romney naopak vyčítal Obamovi, že v priebehu tohto roka počas svojho pôsobenia v Bielom dome porušil niekoľko zo svojich predchádzajúcich sľubov.

Išlo o druhú z troch plánovaných debát Obamu a Romneyho a konala na pôde newyorskej univerzity Hofstra tri týždne pred dlho očakávanými prezidentskými voľbami. Úradujúci prezident Barack Obama využil svoje vystúpenie od začiatku na to, aby svojho súpera priamo napadol.
Tentoraz išlo o diskusiu v štýle určitého občianskeho zhromaždenia; otázky kládli jednotlivci z publika kandidátom, ktorí stáli na pódiu. Keďže medzi nimi nebol rečnícky pult, mohli sa na ňom voľne pohybovať.
Vo chvíli, keď Romney odpovedal na otázku o cenách plynu a ťažby ropy, sa Obama postavil a priblížil sa k svojmu republikánskemu vyzývateľovi. Romney sa vzápätí otočil Obamovým smerom a obaja kandidáti sa dostali do roztržky stojac iba niekoľko desiatok centimetrov od seba, píše AP.

V jednej chvíli Obama ostro odmietol Romneyho argumenty slovami: "Nie je to pravda, guvernér Romney". Keď Obama prerušil Romneyho, kým odpovedal na otázku v súvislosti s energetickou politikou, Romney odpovedal: "Dostanete svoju šancu... Ja ešte stále rozprávam."

Romney uviedol, že sa s bývalým republikánskym prezidentom Georgeom W. Bushom nezhoduje v názoroch na energetickú politiku, Čínu a rozpočet. Podľa Obamu je najväčším rozdielom medzi Bushom a Romneym to, že Romney je extrémnejší v sociálnych otázkach, než jeho predchodca Bush, uviedla agentúra AP.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona