Romelu Lukaku po triumfe 8:1: Presne toto chcú fanúšikovia

NETKY.SK • 14 November 2016, 11:18 • 2 min
Romelu Lukaku po triumfe 8:1: Presne toto chcú fanúšikovia

BRUSEL - Belgickí futbalisti sa zrejme rozhodli, že z každého súpera v H-skupine kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska si urobia trhací kalendár. V doterajších štyroch stretnutiach nastrieľali 21 gólov a to sa zlepšujú zo zápasu na zápas.

slovakia

left justify in out

Začali výhrou 3:0 na Cypre, potom naložili doma Bosniakom štvorku. Nad outsidermi z Gibraltáru zvíťazili na jeho trávniku 6:0 a najnovšie si doma pochutnali na Estóncoch. Víťazstvo 8:1 je najvyšším v podaní Belgičanov od septembra 2005, keď zdolali futbalistov San Marína 8:0. "Hladní Belgičania zjedli Estóncov s pokožkou aj vlasmi," napísal športový web sporza.be v titulku k zápasu Belgicko - Estónsko. Belgických 21 gólov je o päť viac ako nastrieľali v doterajšom priebehu kvalifikácie ďalšie dva najofenzívnejšie tímy - úradujúci majstri sveta Nemci a aktuálni majstri Európy Portugalčania. Sedemgólový triumf nad Estóncami sa zrodil tri dni po "priateľskej" remíze v Amsterdame s Holanďanmi (1:1). Držanie lopty bolo tiež výrazne v prospech domácich (66% - 34%).

 

"Po zápase s Holandskom sme si sadli a zanalyzovali si veci. Proti Estónsku sme zahrali veľmi dobre. Je to zábava hrať v takom ofenzívne naladenom tíme. Presne to si želajú fanúšikovia: ofenzívnu hru a veľa gólov. V tomto zápase sme im to splnili," uviedol autor dvoch gólov, útočník Romelu Lukaku. Ďalší dvojgólový strelec Dries Mertens poznamenal: "Všetci sme veľmi dobre pochopili, čo chceme hrať a ukázalo sa to na výsledku." Mertens pochválil najmä spoluhráča Kevina de Bruyna, ktorý je mozgom belgickej ofenzívy a mal prsty prakticky vo všetkých góloch svojho tímu. "Dokáže presne prihrať aj z ničoho. Je to rozdielový hráč kdekoľvek na ihrisku sa nachádza," povedal Mertens o 25-ročnom stredopoliarovi Manchestru City, ktorý odohral 50. zápas v drese belgického národného tímu.

 

Belgičania počas vyše 90 minút na Štadióne kráľa Baudouina v Bruseli predviedli 20 streleckých pokusov, 9 smerovalo na bránku a bolo z toho 8 gólov. Estónci mali dve bránkové strely, z ktorých raz prekonali Thibauta Courtoisa. Henri Anier po polhodine hry využil chybu Yannicka Carrasca a z otočky znížil na priebežných 1:3 z pohľadu Estóncov. "Je dobré, že sme sa neuspokojili so skóre 2:0 či 3:0. Hrali sme až do konca a to si fanúšikovia určite vážia. Čo sa týka inkasovaného gólu, mrzí ma, ale nebudem sa za to hnevať na Carrasca. Také veci sa stávajú, nie je to katastrofa," vravel Courtois na webe sporza.be.

 

Zápas s Estóncami bol špecifický pre jedného z domácich hráčov. Timmy Simons sa v 88. min objavil na ihrisku (striedal Axela Witsela) a vo veku 39 rokov, 11 mesiacov a 2 dni sa stal najstarším reprezentantom v histórii belgického futbalu. Doteraz najstarším "červeným diablom" bol v roku 1930 brankár Jan de Bie, ktorý si v reprezentačnom drese zahral vo veku 38 rokov a 30 dní. "Beriem to ako prejav uznania. Veľmi si vážim, že ma tréner zavolal, hoci som v reprezentácii skončil už dávnejšie," uviedol Simons pre Sporzu. Bývalý hráč Clubu Bruggy, PSV Eindhoven či 1. FC Norimberg je veľmi blízko aj k tomu, aby sa stal najčastejšie reprezentujúcim Belgičanom v histórii. Proti Estónsku to bol jeho 94. zápas v národnom tíme, o dva viac ich má na konte rekordér Jan Ceulemans. Tretie miesto v tomto rebríčku patrí Janovi Vertonghenovi s 88 zápasmi.

 

Belgičania majú na čele H-skupiny 12 bodov, o dva viac ako Gréci a o päť bodov viac ako Bosniaci. Posledný je Gibraltár bez bodu. Najbližšie sa 25. marca 2017 odohrá šláger Belgicko - Grécko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona