Romasko sa stal prvým ruským rozhodcom v NHL

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 10:03 • 2 min
Romasko sa stal prvým ruským rozhodcom v NHL

DETROIT - V pondelkovom zápase medzi Detroitom a Edmontonom mal premiéru v hokejovej NHL ruský rozhodca Jevgenij Romasko.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný rodák z Tveru sa stal prvým mužom v pruhovanom drese pochádzajúcim z Ruska na ľade zámorskej súťaže. Po Švédovi Marcusovi Vinnerborgovi je len druhým Európanom, ktorý viedol zápas NHL. Vinnerbog debutoval 16. novembra 2010 v súboji Dallasu proti Anaheimu. V NHL potom pracoval dva roky, v tejto sezóne sa rozhodol pre pôsobenie vo Švajčiarsku.

 

Romasko doteraz viedol zápasy Kontinentálnej hokejovej ligy, celkovo ich má na svojom konte 295 v základnej časti a 15 v play-off. "Potrebovali sme rozhodcu, ktorý dokáže veľmi dobre vnímať hru a vie aj výborne korčuľovať. Bolo by skvelé, ak by pokračoval a odpískal aj tisíc zápasov NHL. Romasko bol jedným z rozhodcov, na ktorých ma upozorňovali všetci skauti. Má za sebou aj skúsenosti s profesionálnym hokejom," uviedol viceprezident NHL zodpovedný za rozhodcov Stephen Walkom.

 

Šéf zámorských arbitrov si bol Romaska osobne pozrieť na vlaňajšom kempe v Európe. Rusovi sa v novembri a decembri rozhodli dať šancu v AHL, pred návratom domov odpískal 32 duelov. S KHL sa lúčil 26. januára súbojom Ufy s Petrohradom a následne dostal pozvánku od NHL, kde mu pridelili dres s číslom 39.

 

V pondelok dostal Romasko šancu popri skúsenom Paulovi Devorskom, ktorý mu pomáhal aj pri jeho sťahovaní do USA. Informácie zverejnil web NHL.


pp;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies