Romário viní za neúspech vedenie CBF a posiela ho do väzenia

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 15:03 • 2 min
Romário viní za neúspech vedenie CBF a posiela ho do väzenia

RIO DE JANEIRO - Brazílsky futbal je momentálne podľa legendárneho Romária vo veľkej kríze, ktorú spôsobili korupcia a zlé hospodárenie.

slovakia

left justify in out

Zodpovednosť za to podľa neho nesú najvyšší predstavitelia Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) José Maria Marin a jeho zástupca Marco Polo del Nero. "Mali by ísť do väzenia," tvrdí Romário.

 

Kríza sa naplno podľa niekdajšieho skvelého zakončovateľa prejavila v semifinále svetového šampionátu v domácom prostredí proti Nemecku. Romário je dlhodobým kritikom vedenia CBF. Vysoká prehra s Nemcami 1:7 mu ešte nahrala. "Myslíte si, že je to problém len hráčov či trénera. Je to o niečom inom. Náš futbal bude na tom ešte horšie, keďže ho riadia ľudia, ktorí ani netušia, ako sa hrá s loptou. Chránia si len svoj luxusný život a hromadia milióny," tvrdí Romário, ktorý sa angažuje v politike. 

 

Majster sveta 1994 kritizuje dlhodobo jedenásťmiliárdové výdavky na organizáciu turnaja. Neteší ho predovšetkým fakt, že prezidentka krajiny Dilma Rousseffová odovzdá víťaznú trofej cudziemu tímu. "Turnaj sa pre nás skončí bez pohára, s množstvom výdavkov, štadiónmi a žiadnym dedičstvom," poznamenal Romário. Informácie zverejnil web Soccerly.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona