Romário sa chystá do švajčiarskeho väzenia za Marinom

NETKY.SK • 5 August 2015, 09:26 • 2 min
Romário sa chystá do švajčiarskeho väzenia za Marinom

SAO PAULO - Bývalý brazílsky reprezentant, teraz senátor Romário začne vyšetrovanie pochybného riadenia národnej futbalovej konfederácie (CBF) vypočutím jej niekdajšieho šéfa Josého Mariu Marina a prominentného brazílskeho podnikateľa.

slovakia

left justify in out

Za Marinom vycestuje parlamentná komisia do švajčiarskeho Zürichu, kde ho na žiadosť USA zadržiavajú do rozhodnutia o vydaní na trestné stíhanie za korupciu. Ďalšia cesta bude smerovať do Spojených štátov, kde sa v decembri priznal k viacerým obvineniam spojeným s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA) majiteľ a zakladateľ spoločnosti Traffic Group José Hawilla.


"Moja žiadosť bola schválená. Marina vypočujeme vo švajčiarskom väzení, Hawillu v USA, kde je v domácom väzení," uviedol Romário. Nepotvrdil však, že by jeho vyšetrovacia skupina mala povolenie na návštevu od zahraničných úradov.


Romária v júli poverili vedením komisie, ktorá má preveriť minulosť CBF. Senátor žiadal vyšetrovanie už po májovom prepuknutí korupčného škandálu FIFA. Parlamentnú komisiu však zostavili až 14. júla. "Preskúmame trestné činy ako prepieranie špinavých peňazí, nelegálne obohacovanie, korupciu, vydieranie, spreneveru peňazí a ďalšie. Nepochybujem o tom, že národ chce očistiť náš šport od korupcie a ľudí, ktorí patria za mreže, aby sa konečne mohla začať nová éra futbalu," povedal vtedy majster sveta z roku 1994.


Okrem Marina si Romário chce posvietiť aj na súčasného prezidenta konfederácie Marca Pola Del Nera a v neposlednom rade na Marinovho predchodcu Ricarda Teixeiru, ktorého v Brazílii stále vyšetrujú pre podozrivé bankové prevody súvisiace s prípravami majstrovstiev sveta 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies