Romario bude šéfovať vyšetrovacej komisii

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 16:26 • 2 min
Romario bude šéfovať vyšetrovacej komisii

SAO PAULO - Brazílsky senát zostavil pracovnú komisiu, ktorá prešetrí údajnú korupciu a pranie špinavých peňazí v Brazílskej futbalovej konfederácii (CBF).

slovakia

left justify in out

Skupine bude šéfovať bývalý výborný útočník Romario. Ten aktuálne pôsobí vo funkcii senátora za Socialistickú stranu.
     

Senát si vyžiadal vlastné vyšetrovanie po tom, ako vypukol masívny korupčný škandál vo vnútri Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Jedným z hlavných obvinených, na ktorého vydala zatykač americká prokuratúra, bol bývalý prezident CBF Jose Maria Marin. "Posvietime si na kriminálne činy ako pranie špinavých peňazí, korupcia, finančné podvody a vydieranie. Som presvedčený, že Brazílčania chcú vidieť svoj futbal čistý od korupcie," citovala agentúra AP 70-násobného reprezentanta "kanárikov".
     

Romario dodal, že komisia prešetrí okrem Marina najmä pochybné transakcie, ktoré vo funkcii viceprezidenta CBF urobil Marco Polo Del Nero a jeho predchodca Ricardo Teixeira.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona