AKTUALIZÁCIA: Romana Mikulca čaká ďalšie odvolávanie. Vláda prišla s ostrým stanoviskom

NETKY.SK • 27 Apríl 2022, 10:56 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Romana Mikulca čaká ďalšie odvolávanie. Vláda prišla s ostrým stanoviskom

BRATISLAVA - Mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu Mikulca inicioval opozičný Smer-SD. Najnovšie ministrovi opozícia vyčíta medializované informácie o jeho údajnom priamom zasahovaní do „živých“ trestných vecí. Mimoriadna schôdza sa má začať v stredu o 14:00.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 19:20 (27. 4. 2022)

 

Diskusia k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) sa v stredu večer v pléne Národnej rady (NR) SR skončila. O zotrvaní Mikulca vo funkcii by sa malo hlasovať podľa slov spravodajcu Jána Benčíka (SaS) vo štvrtok (28. 4.) o 11:00 h.

 

Vo štvrtok ráno od 9:00 h má zároveň pokračovať riadna schôdza parlamentu. Naplánované je rokovanie o žiadosti prokuratúry o vydanie súhlasu na vzatie do väzby poslanca a lídra Smeru-SD Roberta Fica. O žiadosti má ešte v stredu večer rokovať parlamentný mandátový a imunitný výbor.

 

Pôvodná správa:

 

Vláda nesúhlasí s návrhom skupiny poslancov Národnej rady SR na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO). Rozhodla o tom na svojom stredajšom rokovaní. Vláda SR považuje návrh na odvolanie Mikulca za neopodstatnený vo všetkých jeho častiach. „O Robertovi Ficovi priami svedkovia svedčia, že vytváral zločinecký systém a opakovane zneužíval postavenie verejného činiteľa na účel kriminalizácie svojich politických oponentov a masívneho tunelovania verejných prostriedkov,“ uviedli v stanovisku vlády.

 

img

 

Poukázala na to, že „kľúčový člen organizovanej zločineckej skupiny s názvom Smer-SD Bernard Slobodník tvrdí, že to bola jedna organizovaná zločinecká skupina cieľavedome konajúca v prospech určitej skupiny ľudí z vysokej politiky, vysokého biznisu a v prospech svojich vlastných záujmov. Bola to arogancia moci, beztrestnosti a možnosti dosiahnutia všetkého.“

 

img

 

Podľa vlády sa napriek tomu Fico dva roky snaží vytvoriť ilúziu o 'spiknutí' sa jeho vlastných ľudí proti nemu. „Preto jeho slová nemajú žiadnu váhu a vláda SR nesúhlasí s vyslovením nedôvery ministrovi vnútra, ktorý garantuje slobodný výkon poslania všetkým statočným vyšetrovateľom,“ dodáva sa v stanovisku vlády.

 

Prečítajte si tiež: Slovenskí europoslanci reagujú na sťažnosti Roberta Fica. Poslali vlastný list!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies