Roman Volák s jubilejným 100. titulom majstra sveta

NETKY.SK • 20 September 2017, 18:37 • 2 min
Roman Volák s jubilejným 100. titulom majstra sveta

BRATISLAVA - Roman Volák si vybojoval jubilejný 100. titul majstra sveta, stalo sa tak počas víkendu v Anglicku na súťažiach bojových umení "Unity World Championship 2017".

slovakia

left justify in out

Okrem mnohonásobného svetového šampióna v karate a bojových umeniach sa na podujatí predstavilo a Slovensko reprezentovalo aj 16 jeho zverencov - detských nominantov z Freestyle Karate Academy (FKA).

O víťazstve Romana Voláka a jeho absolútnom prvenstve rozhodlo napínavé finále. V prvom kole dosiahol 40-ročný rodák z Košíc (nar. 18. mája 1977) rovnaké skóre ako súper z Veľkej Británie. Nasledovalo druhé kolo, v ktorom Romanov protivník urobil fatálnu chybu, nepodarilo sa mu zachytiť padajúcu zbraň, čo automaticky znamenalo víťazstvo pre Slovensko. "Vypäté situácie a búrlivá atmosféra v hľadisku sú pre mňa dokonalým hnacím motorom," uviedol Roman Volák v tlačovej správe. Dlhoročný reprezentant SR v bojových športoch sa tak stal absolútnym majstrom sveta a priniesol si domov jubilejný stý titul vo svojej dlhoročnej kariére - dosiahol ho práve triumfom nad všetkými úradujúcimi majstrami sveta v rôznych štýloch a kategóriách.

Na spomenutom podujatí "Unity World Chamionship 2017" sa zúčastnili aj jeho mladí zverenci z Freestyle Karate Academy, napríkla Nikita Hammer, Jakub Šašov, Patrik Seman, sestry Mattonové, Ema Buzinkayová, Tomáš Kormuth či Sofia Michaláková. "Som si vedomý, že moja športová kariéra sa pomaly končí. Stará generácia odchádza a našou budúcnosťou je nová športová krv. Pri nich budem vyhrávať naďalej, ako ich hrdý tréner," vyjadril sa Roman Volák.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona