Roman Rác sa nebráni porovnaniu s Réwayom

NETKY.SK • 6 November 2014, 13:08 • 2 min
Roman Rác sa nebráni porovnaniu s Réwayom

BRATISLAVA - Pre mnohých trochu nečakane, no na základe tohtosezónnych výkonov úplne oprávnene, sa do nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na novembrový turnaj o Nemecký pohár v Mníchove dostal útočník Roman Rác z tímu HC Olomouc.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný krídelník je totiž najproduktívnejší hráč nováčika českej extraligy, s osemnástimi bodmi za štyri góly a štrnásť asistencií dokonca figuruje v elitnej desiatke najvyššej českej súťaže v tomto hodnotení. "Je pravdepodobné, že práve bodmi som trénera Vůjtka presvedčil o svojej nominácii. Je však potrebné opýtať sa jeho," priznal nevysoký hokejista, ktorý sa s hlavným koučom stretol prvýkrát až na utorkovom reprezentačnom zraze v Bratislave. "Keď prišiel tréner do Olomouca, tak som nehral a nestretli sme sa. Bol sa na nás pozrieť aj v Zlíne, no ani tam sa nám nepodarilo spojiť sa," pokračoval Roman Rác a dodal: "Veľmi sa do národného tímu teším. Je to pre mňa veľký skok, ktorý som nečakal. Zvýšil sa aj mediálny záujem, teraz to musím nejako ustáť. Dúfam, že si to tu užijem. Myslím si, že z klubu si prinášam dobrú formu, celému tímu sa zatiaľ darí."

 

Tréner Vůjtek ho štýlom hry prirovnal k inému mladému hráčovi - iba 19-ročnému útočníkovi Martinovi Réwayovi. A Rác neprotirečí: "Celkom to sedí. Máme podobnú výšku a obaja sa radi hráme s pukom." Na zraz národného mužstva prišiel spolu s obrancom Oldřichom Kotvanom, v súčasnosti hráčom extraligového Zlína. "Poznáme sa, pôsobili sme spolu v Olomouci. Pár ďalších chalanov tiež poznám, takže problémy nečakám," poznamenal obdivovateľ Mariána Gáboríka či Pavla Bureho. O slovenskej reprezentácii sa mohol Roman Rác porozprávať v klube s krajanmi Petrom Zuzinom či Martinom Cibákom. "Hovorili, že si to mám užiť a nebyť vystrašený. Mám predvádzať svoju hru. Som v očakávaní, čo prinesie moja prvá reprezentačná akcia. Je to o stupienok vyššie, nesmiem sa však 'zblázniť. Po turnaji v Mníchove budem rád, keď poteším trénerov. Samozrejme, že chceme uhrať nejaký dobrý tímový výsledok, moje góly by boli len bonus. Myslím si, že na Nemeckom pohári budú najnáročnejší súperi Švajčiari, ale všetky zápasy budú ťažké. Čakajú nás tam podobné hokejové štýly," doplnil Rác. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies