Román Purpurové rieky sa dočká seriálového spracovania

NETKY.SK • 17 December 2015, 14:53 • 2 min
Román Purpurové rieky sa dočká seriálového spracovania

PARÍŽ - Román Purpurové rieky francúzskeho spisovateľa Jean-Christopha Grangého sa dočká seriálového spracovania. Postará sa o to produkčná spoločnosť EuropaCorp známeho režiséra Luca Bessona.

slovakia

left justify in out

Okrem toho sa na projekte podieľa nemecká firma Maze Pictures. Scenár napíše Franck Ollivier, ktorý je spolutvorcom seriálovej adaptácie Bessonovej filmovej série Taxi pre americkú televíziu NBC s názvom Taxi Brooklyn (2014). S Ollivierom píše scenár aj samotný autor knižnej predlohy. Dátum začiatku nakrúcania tvorcovia zatiaľ neprezradili.

 

Mysteriózny román Purpurové rieky vyšiel po prvý raz v roku 1998. Titul o komisárovi Pierrovi Niémansovi vyšetrujúcom záhadnú vraždu s pomocou policajta Abdoufa, zaznamenal veľký úspech, vďaka čomu si ho všimli filmári. Filmová adaptácia knihy prišla do kín v roku 2000 v réžii Mathieuho Kassovitza, ktorý tiež napísal scenár. V hlavných úlohách si zahrali Jean Reno (Niémans) a Vincent Cassel (Max Kerkerian, Kerkerian nahradil vo filme Abdoufa, pozn. SITA). Na motívy Grangého knihy vznikla aj snímka Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (2004).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies