Román Odviate vetrom vrátili do knižnice po 65 rokoch

NETKY.SK • 5 December 2014, 15:20 • 2 min
Román Odviate vetrom vrátili do knižnice po 65 rokoch

USA - Výtlačok románu Odviate vetrom (1936) z roku 1946 vrátili do stredoškolskej knižnice vo Washingtone 65 rokov od požičania.

slovakia

left justify in out

Knihu z dielne americkej spisovateľky Margaret Mitchell si z knižnice v meste Spokane odniesla 4. januára 1949 študentka menom Betty Mandershied. O viac ako pol storočie neskôr ju v októbri tohto roka v pivnici otcovho domu objavil Wayne Hachey z Maine. Ten v knihe našiel výpožičný lístok, na základe ktorého kontaktoval spomínanú školu. V liste, ktorý poslal riaditeľke uviedol, že nevie ako sa dielo mohlo dostať na východné pobrežie.

 

„Sme nadšení, že máme knihu späť, no zaujímalo by nás, kde bola celý ten čas,“ vyjadrila sa riaditeľka strednej školy Johna R. Rogersa Lori Wyborney, podľa ktorej má dielo v súčasnosti hodnotu 350 amerických dolárov (v prepočte približne 284 eur). Pokuta za prekročenie výpožičnej doby medzitým narástla na 475 dolárov (v prepočte takmer 386 eur). Riaditeľka sa ju však nálezcovi rozhodla odpustiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies