Roman Mikulec: Stredajšie protesty ukázali, kto za nimi stojí!

NETKY.SK • 2 September 2021, 16:34 • 2 min
Roman Mikulec: Stredajšie protesty ukázali, kto za nimi stojí!

BRATISLAVA - Podľa ministra Mikulca pri posledných protestoch nešlo o nič iné, ako o hrubé zneužívanie frustrácie občanov na politické ciele opozície.

slovakia

left justify in out

Protesty, ktoré sa konali v stredu v Bratislave a v Košiciach podľa neho ukázali, kto za nimi stojí. "Polícia dohliadala na priebeh protestov a v prípade potreby boli vykonávané aj služobné zákroky voči osobám, ktoré ničili majetok, blokovali cestné komunikácie a napádali nasadených príslušníkov Policajného zboru." 

 

img

 

Súvisiaci článok: Protesty sa konali v Košiciach i Bratislave. Polícia použila slzotvorný plyn

 

Momentálne je podľa neho predčasné hovoriť o komplexnom vyhodnotení zabezpečenia všetkých protestov. "Určite ma však budú zaujímať ich závery." 

 

img

 

Policajný prezident Peter Kovařík uviedol, že polícia zvládla demonštrácie aj v Bratislave, aj v Košiciach. "Nedošlo k závažným zraneniam, ani ku škodám na majetku, preto môžem povedať, že policajti na mieste, aj tí, ktorí boli súčasťou štábu, odviedli dobrú prácu."  Situácia na námestiach bola podľa jeho slov napätá, policajti však nemuseli pristúpiť k väčším zásahom.

 

Prečítajte si: Ficov protest v Košiciach je pokojný. Zúčastnilo sa ho približne 6 000 ľudí

 

V Bratislave a Košiciach sa v stredu pri príležitosti Dňa Ústavy SR konali viaceré protestné zhromaždenia. V Košiciach, až na dva incidenty, bol ich priebeh pokojný. V hlavnom meste však protesty vyvrcholili do trojhodinovej blokácie ciest v okolí Hodžovho námestia. Polícii sa podarilo demonštrantov z ciest v centre mesta vytlačiť krátko po 19.00 h. Blokáciu ciest sprevádzala aj agresivita niektorých protestujúcich voči policajtom. Polícia musela v istých situáciách na svoju obranu použiť slzotvorný plyn aj pelendreky. V Bratislave zadržala polícia počas protestov celkovo 12 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies