Roman Mikulec: „Som rád, že platy sa zvýšia aj ľuďom v rezorte, ktorý vediem."

NETKY.SK • 20 Júl 2022, 12:07 • 2 min
Roman Mikulec: „Som rád, že platy sa zvýšia aj ľuďom v rezorte, ktorý vediem."

BRATISLAVA - Platy porastú policajtom, hasičom i horským záchranárom.

slovakia

left justify in out

Ministertsvo vnútra oznámilo dobrú správu. Spracované dodatky ku kolektívnym zmluvám vyššieho stupňa, na základe ktorých bude aj policajtom, hasičom a horským záchranárom na jeseň tohto roku vyplatený jednorazový finančný príspevok vo forme odmeny 500 eur.

 

Rovnako ako ostatným zamestnancom v štátnej a verejnej správe sa aj im v budúcom roku podľa návrhov kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa na roky 2023 - 2024 dvakrát zvýšia platy, a to od januára 2023 o 7 percent a od septembra 2023 o 10 percent.

 

Prečítajte si aj: Kabinet Eduarda Hegera schválil vstup Švédska a Fínska do NATO

 

img

 

Vyjadrenie ministra

 

 „Viac ako dva roky sledujem, že zamestnanci plniaci úlohy rezortu vnútra pri dobrej organizácii dokážu potiahnuť, že to funguje, ak intenzívne pracuje nielen časť, ale všetci, či už ide o zamestnancov pôsobiacich v štátnej a verejnej správe alebo o policajtov, hasičov a horských záchranárov." povedal Roman Mikulec a prácu ľudí vo svojom rezorte vyzdvihol i v súvislosti s vojnou na Ukrajine. 

 

„Zvládli sme pandémiu a doslova bez vydýchnutia sme ako priamy sused museli začať nastavovať kroky v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine a hromadným prílevom cudzincov na Slovensko. Som rád, že sme napriek náročným časom dokázali zvýšiť zamestnancom platy, motivovať ich a pomôcť ich rodinám,“ dodal minister vnútra. 

 

Mohlo by vcás zaujímať aj: Ministerstvo školstva rozbieha viacero výziev z Plánu obnovy, školákov čaká hlavne jedna veľká zmena



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies