Roman Mikulec podáva trestné oznámenie na Roberta Fica!

NETKY.SK • 30 August 2021, 09:51 • 2 min
Roman Mikulec podáva trestné oznámenie na Roberta Fica!

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec podáva trestné oznámenie na predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica za ohováranie. Súčasne ho vyzýva, aby dokázal, že nikdy nebol v byte na Vazovovej, že nevedel o praktikách Mariana Kočnera a že sa neangažoval v ďalších známych kauzách.

slovakia

left justify in out

Roman Mikulec o tom informoval na sociálnej sieti. "Aj keď sú nápady z Ficovej vlastnej hlavy veľmi originálne, podávam na neho za jeho doterajšie počiny trestné oznámenie za ohováranie. Model diskreditácie založený na veľkom šírení dezinformácií, konšpirácií a silnej manipulácii využíva Fico pri svojich oponentoch už dlhé roky." 

 

img

 

Mikulec spomenul, že Smer-SD chystá nový scenár v rámci svojich dlhodobých snáh o spochybnenie jeho osoby. Podľa jeho slov chce Fico informovať, že júlový zásah inšpekcie rezortu vnútra, ktorého zastavenie opozícia ministrovi vyčíta, bol prerušený preto, lebo mal byť Mikulec na mieste. Obvinenia opozície minister odmieta.

 

Prečítajte si: Opozičný Smer dnes podá návrh na odvolanie ministra vnútra!

 

“Spomeňte si len na to, koľkokrát Fico na tlačovke avizoval voči mne nejaké kroky, ktoré následne akože anonym poslal médiám a polícia sa nimi následne veľmi rýchlo a operatívne zaoberala. Fico vždy presne vedel, čo polícia robí proti jeho politickým oponentom.”

 

Fico tvrdí, že Mikulec sa mal stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Zemanom v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Kritizuje ho aj preto, že mal údajne prerušiť policajný zásah voči tejto osobe a ďalším dvom svedkom. Mikulec trvá na tom, že Mateja Zemana nepozná a nikdy ho nestretol.

 

Súvisiaci článok: V pondelok bude parlament rokovať o cenách energií a o odvolaní ministra vnútra

 

"Ja vám môžem s čistým svedomím povedať, že som sa s pánom Zemanom nestretával, ani nestretol, ani v byte, kde sa mal údajne nachádzať, ani nikde inde," dodal Mikulec a súčasne vyzval Fica, aby tentokrát on vyvrátil tvrdenia adresované voči jeho osobe.

 

"Dobre teda, pán poslanec Fico, poďme sa hrať vašu hru. Dokážte, že ste nikdy neboli v byte na Vazovovej. Dokážte, že ste nevedeli o praktikách Mariána Kočnera. Dokážte, že ste nezháňali od oligarchov 40 miliónov vlastnou hlavou pre svoju stranu. Dokážte, že ste v prípade Hedvigy Malinovej nezneužili svoje právomoci. Dokážte, že sa dnes nestretávate so závadovými osobami a nesnažíte sa ovplyvňovať vyšetrovanie. Dokážte, že nemíňate státisíce eur na to, aby ste zvrátili súčasný stav. Dokážte, že nemáte problémy s alkoholom, ktoré by mohli výrazne ovplyvniť váš triezvy úsudok. Nech sa páči, všetci sme zvedaví."
 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies