Roman Mikulec: „Neovplyvňoval som vyšetrovateľov, sú to fabulácie a prekrúcanie!"

NETKY.SK • 18 Február 2022, 13:05 • 2 min
Roman Mikulec: „Neovplyvňoval som vyšetrovateľov, sú to fabulácie a prekrúcanie!"

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec odmieta, že by niekedy ovplyvňoval vyšetrovateľov. Ide podľa neho o fabulácie!

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v pléne Národnej rady (NR) SR počas diskusie k návrhu na jeho odvolanie. Podčiarkol, že neexistuje jediný dôkaz a ani vyšetrovanie Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) nepotvrdilo podozrenia z manipulácie vyšetrovania tak, ako o tom hovorí opozícia.

„Vypočul som si kopu klamstiev, na moje odvolávanie v parlamente som si už zvykol, beriem to ako taký parlamentný folklór," poznamenal Mikulec. Odmieta, že by ovplyvňoval vyšetrovanie Národnej kriminálnej agentúry, pre čo ho chcú odvolávať.

 

img

 

Opozičným poslancom ide podľa neho o to, aby fabuláciami, klamstvami, prekrúcaním faktov a vytrhávaním z kontextu mohli zmiasť verejnú mienku a zmariť snahy očistiť spoločnosť od korupčného správania.

 

Kritizoval opozičných poslancov, príkladom ich fungovania vo vláde bolo podľa neho cudzopasenie na verejnom majetku, rozkrádanie, ako aj systém "našich ľudí", v ktorom rozhodovali, koho budú a nebudú trestne stíhať. Dodal, že o tom dnes svedčia viacerí, ktorí mali konkrétne zadania podľa toho, ako si to "šéf" prial. Podotkol, že slovom "šéf" označovali lídra Smeru-SD Roberta Fica.

 

Čo sa týka vyšetrovateľov obviňovaných z manipulácie či marenia vyšetrovania podotkol, že v polícii fungujú desiatky rokov, rozložili viaceré mafiánske skupiny a desiatky páchateľov si vďaka nim odpykáva tresty. „Keď rozložili mafiánske skupiny, tak ich bývalá vláda ospevovala," poznamenal s tým, že zmena nastala, keď sa členovia rôznych skupín a štátnych organizácií začali priznávať a vypovedať o prepojeniach bývalej vlády a im blízkych ľudí.

 

img

 

Nemyslí si, že v polícii prebieha boj, aktuálne sa podľa neho bojuje o charakter štátu, či budeme demokratickou alebo opäť "mafiánskou krajinou". Na margo inšpekčnej služby uviedol, že jej prácu v minulosti nepovažuje za svetobornú. V súčasnosti podľa neho pracuje a postúpili jej aj správu Slovenskej informačnej služby o podozreniach z ovplyvňovania vyšetrovaní. Tvrdí, že inšpekcia vynaložila na prešetrenie podozrení maximálne úsilie. Neexistuje podľa neho dôkaz o krivení spravodlivosti, ako sa to opozícia snaží podsúvať, čo majú potvrdzovať aj rozhodnutia súdov.

Marián Saloň (Smer-SD) tvrdí, že opozícia čerpá z uznesenia Generálnej prokuratúry (GP) SR. Odmieta Mikulcove slová, že by šlo len o tvrdenia opozície. Richard Takáč (Smer-SD) zase s Mikulcom nesúhlasí, že nahrávky vyšetrovateľov sú len drsná komunikácia chlapov, ktorí dlhé roky vyšetrujú najhoršie zločiny.

 

img

 

Ján Podmanický (nezaradený) skonštatoval, že Mikulec sa snažil bagatelizovať a relativizovať zverejnené dôkazy. „Je to len márny pokus niečo schovať pod koberec," uviedol.

 

Prečítajte si: Fico nešetril kritikou na adresu ministra Mikulca

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies