Roman Mikulec bude čeliť ďalšiemu odvolávaniu. Iniciatívu Roberta Fica označila koalícia za frašku

NETKY.SK • 3 September 2021, 15:29 • 2 min
Roman Mikulec bude čeliť ďalšiemu odvolávaniu. Iniciatívu Roberta Fica označila koalícia za frašku

BRATISLAVA - Šéf rezortu vnútra hovorí o špinavej hre a kampani Roberta Fica, ktorou sa snaží zviditeľniť.

slovakia

left justify in out

"Opozičný poslanec Robert Fico (Smer-SD) môže podávať návrhy na moje odvolanie pokojne aj každý deň," tvrdí minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Šéf rezortu hovorí o Ficovej kampani, ktorou sa snaží zviditeľniť.

 

Politická hra Roberta Fica

Koaličné strany SaS a Za ľudí hovoria v súvislosti s avizovaným návrhom na vyslovenie nedôvery o "fraške" a "divadelnom predstavení". Poukazujú na to, že daný bod je na programe riadnej septembrovej schôdze

 

"Zdá sa, že štvavá mediálna kampaň voči osobe ministra vnútra je pre neho (Fica) posledné týždne prakticky jediným nástrojom, ako sa zviditeľniť. Napriek týmto politickým hrám sa sústredím na zlepšovanie výsledkov rezortu smerom navonok aj dovnútra. Aj po roku a pol ešte naprávame to, čo oni napáchali," vyhlásil Mikulec. 

 

Smer-SD polarizuje spoločnosť

Strana SaS na margo odvolávania vyhlásila, že sa "nebude podieľať na tejto fraške". "Odvolávanie Romana Mikulca je naplánované na riadnu septembrovú schôdzu, nevidíme preto dôvod, aby sme robili z parlamentu divadlo len pre to, že Robert Fico nemá inú agendu a namiesto predkladania zákonov, ktoré by pomohli občanom Slovenska, rieši len odvolávanie ministra vnútra," skonštatoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

 

Podľa strany Za ľudí stihli predstavitelia strany Smer za posledný mesiac ešte viac rozdeliť a polarizovať spoločnosť. "Ich jedinou agendou je každý týždeň podávať návrh na odvolanie ministra Mikulca a pritom dobre vedia, že tento bod programu rokovania Národnej rady SR je naplánovaný na riadnu schôdzu už o pár dní. Namiesto toho, aby sa ľuďom ospravedlnili za to, kam našu krajinu za 12 rokov bačovania doviedli, snažia sa stále robiť len divadelné predstavenia," uviedlo tlačové oddelenie strany.

 

Dodali, že nemajú čas zaoberať sa ich "malichernými hrami a túžbou po pozornosti", keďže musia riešiť problémy a chyby, ktorých sa za roky vlády dopustili.

 

Opätovné odvolávanie ministra

Opozičný Smer-SD v piatok podáva opätovný návrh na iniciovanie mimoriadnej schôdze, na ktorej chce odvolávať ministra vnútra Mikulca. Informoval o tom na tlačovej konferencii šéf strany Fico.

 

Kritizuje koalíciu za obštrukcie, keď opätovne neumožnila odvolávanie Mikulca v parlamente. Podľa rokovacieho poriadku musí predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zvolať schôdzu do siedmich dní.

 

Prečítajte si tiež: Robert Fico: Prípad Pčolinského bol robený na politickú objednávku!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies