Roman Červenka je stále vo väzení, o prepustenie zatiaľ nepožiadal

NETKY.SK • 13 Október 2014, 16:26 • 2 min
Roman Červenka je stále vo väzení, o prepustenie zatiaľ nepožiadal

BRATISLAVA - Šesťkrát súdne trestaný a mediálne známy Roman Červenka je stále vo väzení, napriek tomu že už koncom augusta mohol požiadať o podmienečné prepustenie z výkonu trestu.

slovakia

left justify in out

Červenka, ktorý je vo väzení od novembra minulého roka, lehotu na podmienečné prepustenie splnil 20. augusta tohto roka. Pokiaľ nepožiada o prepustenie, z leopoldovskej väznice, kde sa nachádza, ho prepustia v máji budúceho roka. TASR o tom dnes informovali justičné zdroje.
     

Začiatkom októbra minulého roka ho Krajský súd (KS) v Bratislave v prípade zavinenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu odsúdil na 18-mesačný trest. Po nehode navyše ušiel a zranenému človeku nepomohol. Následne 20. novembra vydal Okresný súd Bratislava III príkaz na dodanie do výkonu trestu. Potom ho v ten deň zadržali bratislavskí policajti.
     

Červenka sa pôvodne snažil o odklad výkonu trestu odňatia slobody zo zdravotných dôvodov. KS Červenku odsúdil 2. októbra na 18-mesačný trest odňatia slobody. Mal si ho odpykať v ústave so stredným stupňom stráženia. Odvolací KS tak zamietol odvolanie Červenku voči minuloročnému rozsudku OS Bratislava III a potvrdil januárový verdikt nižšieho súdu. 
     

Za vyššie uvedený trestný čin ho 23. januára minulého roku OS Bratislava III odsúdil na 18 mesiacov vo väzení so stredným stupňom stráženia. V čase, keď spôsobil dopravnú nehodu, bol na slobode vďaka podmienečnému prepusteniu, čo znamenalo, že si bude musieť odsedieť aj zvyšok predchádzajúceho trestu.
     

Prvý raz sa Červenka mediálne zviditeľnil, keď policajtom ušiel cez okno toalety v nemocnici na bratislavských Kramároch. Potom sa spustila veľká pátracia akcia. Dovtedy bol šesťkrát súdne trestaný, naposledy za napadnutie policajta, predtým za lúpež. Prokuratúra ho obžalovala z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a z neposkytnutia pomoci.
     

Červenka sa priznal, skutok oľutoval, čo súd v rozsudku zohľadnil a uložil mu trest presne v strede trestnej sadzby. Okrem trestu odňatia slobody mu súd zakázal viesť motorové vozidlá na 36 mesiacov. 
     

Dopravnú nehodu spôsobil Červenka v januári 2012. Na Rybničnej ulici, v blízkosti bratislavskej mestskej časti Vajnory, prešiel s otcovou Škodou Octavia do protismeru a narazil do auta značky BMW. Potom z miesta ušiel. Dostihol ho však policajt mimo služby, ktorý išiel náhodou okolo a bál sa, že Červenka utrpel zranenie. "Daj mi pokoj, ja som v podmienke, nevidel si ma," mal mu vtedy povedať obžalovaný. Napokon sa dobrovoľne vrátil na miesto nehody, kde mu policajti namerali v dychu 0,68 mg/l alkoholu. Januárovým rozsudkom sa problémy Červenku nekončia, pretože mu stále hrozí, že bude musieť zaplatiť aj škodu presahujúcu 15.000 eur na druhom aute. Vodič BMW sa zo zranení, ktoré utrpel pri dopravnej nehode, liečil dva týždne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona