Roľníckemu družstvu v Pribyline zhorel za necelý mesiac už druhý senník

NETKY.SK • 10 September 2014, 10:42 • 2 min
Roľníckemu družstvu v Pribyline zhorel za necelý mesiac už druhý senník

PRIBYLINA – Roľníckemu družstvu v hornoliptovskej obci Pribylina zhorel počas uplynulej noci už druhý senník v priebehu necelého mesiaca. Takmer o všetky zásoby sena na zimu prišlo pri obdobnom požiari 20. augusta. Pravdepodobnou príčinou je úmyselné podpálenie zatiaľ neznámym páchateľom.

slovakia

left justify in out

„Spoločným znakom je, že obidva požiare vznikli približne v rovnakom čase, čo je dosť podozrivé. Môžeme vylúčiť samovznietenie prípadne vznietenie od elektrickej inštalácie či nedbalosť,“ konštatovala šéfka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

 

Na rozdiel od predchádzajúceho prípadu sa podľa nej podarilo zachrániť značnú časť uskladneného sena a slamy. „Hasenie veľkoobjemových senníkov je veľmi náročné. V prvom rade sa zameriavame na záchranu stavebnej konštrukcie,“ dodala Krajčiová. Presné príčiny požiaru sú predmetom policajného vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies