Rolls-Royce spätne odkúpi svoje akcie za miliardu libier

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 10:54 • 2 min
Rolls-Royce spätne odkúpi svoje akcie za miliardu libier

LONDÝN - Britský výrobca motorov pre lietadlá a lode koncern Rolls-Royce Group plánuje spätne odkúpiť od investorov svoje akcie zhruba za 1 miliardu libier (1,25 miliardy eur). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na nákup Rolls-Royce použije výnosy z predaja divízie energetických turbín, na ktorom sa v máji dohodol s nemeckým konglomerátom Siemens.

 

"Keďže neplánujeme žiadne akvizície a vzhľadom na našu silnú bilanciu, vrátime výnosy z predaja energetickej divízie našim akcionárom," uviedol dnes vo vyhlásení generálny riaditeľ koncernu John Rishton. Vedenie firmy zároveň potvrdilo, že je na najlepšej ceste dosiahnuť tento rok plánované výsledky.

 

Rolls-Royce, ktorého hlavnou podnikateľskou činnosťou je výroba leteckých motorov, v máji oznámil, že sa dohodol so Siemensom na predaji divízie plynových turbín za 785 miliónov GBP.

 

Analytici predpovedajú, že Rolls-Royce dosiahne tento rok zhruba rovnaký zisk pred zdanením ako vlani, a to 1,7 miliardy GBP.

 

Firma Rolls-Royce bola založená v roku 1906. Jej najslávnejšími produktmi sú luxusné autá, ktorých výrobu však v roku 2000 prevzal nemecký koncern BMW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies