Rolls-Royce sa dohodol na urovnaní korupčnej kauzy, zaplatí stovky miliónov libier

NETKY.SK • 17 Január 2017, 06:10 • 2 min
Rolls-Royce sa dohodol na urovnaní korupčnej kauzy, zaplatí stovky miliónov libier

LONDÝN - Britská spoločnosť Rolls-Royce sa dohodla na urovnaní v korupčnej kauze, v rámci čoho zaplatí pokutu vyše 670 miliónov libier (763,03 milióna eur). Na základe dohody by výrobca leteckých motorov mal vyplatiť okolo 497 miliónov libier plus náklady Britskému protikorupčnému úradu (SFO), ktorý podozrenia firmy z korupcie na zahraničných trhoch začal preverovať v roku 2012.

slovakia

left justify in out

V tom období Rolls-Royce odovzdal SFO informácie v súvislosti s údajnou korupciou a úplatkárstvom v zahraničí. Tie zahrňovali aj "sprostredkovateľov," čo boli firmy, ktoré pre britskú spoločnosť zabezpečovali predaj, distribúciu, opravy a údržbu v krajinách, v ktorých Rolls-Royce nemal dostatok svojich ľudí.

 

Ďalších v prepočte viac než 140 miliónov libier zaplatí Rolls-Royce americkému ministerstvu spravodlivosti. Navyše, okolo 22 miliónov libier vyplatí brazílskym regulačným úradom.

 

Dohoda umožní firme vyhnúť sa trestnému stíhaniu za korupčné praktiky vo viacerých krajinách, ktorých cieľom bolo získanie lukratívnych kontraktov. Firma vyrába motory pre civilné a bojové lietadlá, lokomotívy, ale aj lode a jadrové ponorky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies