Rolls-Royce plánuje do 18 mesiacov prepustiť 2600 ľudí

NETKY.SK • 4 November 2014, 20:28 • 2 min
Rolls-Royce plánuje do 18 mesiacov prepustiť 2600 ľudí

LONDÝN - Britská spoločnosť Rolls-Royce zruší v najbližších 18 mesiacoch 2600 pracovných miest. Cieľom je zníženie nákladov firmy a zlepšenie jej finančnej pozície. Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.

slovakia

left justify in out

Po americkej spoločnosti General Electric druhý najväčší výrobca leteckých motorov na svete uviedol, že väčšinu pracovných pozícií zruší v divízii Aerospace. Zatiaľ ale nie je jasné, v ktorých krajinách plánuje Rolls-Royce prepúšťať. Spoločnosť zamestnáva vo svete 55.000 ľudí, z toho v Británii 24.000.
     

Odborová organizácia Unite však pre BBC uviedla, že v britských podnikoch v Derby a Bristole by malo prísť o prácu od 800 do 1200 zamestnancov. V Derby sa vyrábajú motory Trent, ktoré nakupuje veľký počet medzinárodných aerolínií. Výkonný riaditeľ Rolls-Royce John Rishton povedal, že opatrenia, ktoré dnes firma oznámila, nie sú posledné, no mali by prispieť k tomu, aby sa z Rolls-Royce stala silnejšia a ziskovejšia spoločnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona