Rolls-Royce dosiahol vlani rekord, vyrobil 3538 vozidiel

NETKY.SK • 2 Apríl 2012, 13:28 • 2 min
Rolls-Royce dosiahol vlani rekord, vyrobil 3538 vozidiel

Rolls-Royce dosiahol vlani rekord, vyrobil 3538 vozidiel - Auto - moto Britský výrobca luxusných automobilov Rolls-Royce chce využiť rast počtu milionárov a aj v tomto roku primerane zvýšiť svoj odbyt. Nemá však záujem o konkurenčný zápas s inými výrobcam

slovakia

left justify in out

img

Britský výrobca luxusných automobilov Rolls-Royce chce využiť rast počtu milionárov a aj v tomto roku primerane zvýšiť svoj odbyt. Nemá však záujem o konkurenčný zápas s inými výrobcami vozidiel. Pre internetové vydanie nemeckého týždenníka Spiegel to uviedol šéf Rolls-Royce v Nemecku Torsten Müller-Ötvös.
      "Nechceme, aby naše autá bolo vidieť na každom rohu," dodal manažér. Rolls-Royce vyrobil vlani 3538 vozidiel. Medziročný prírastok ich výroby dosiahol 30,4 %. Rok 2011 bol vo výrobe automobilov najúspešnejším v 107-ročnej histórii značky. Rolls-Royce patrí teraz nemeckému koncernu BMW.
      Rolls-Royce nové modelové rady okrem modelov Ghost a Phantom nepripravuje. Prvý model bude určený pre vedenie vozidla vlastníkmi, kým v druhom bude ako doteraz priestor pre šoféra oddelený. Cena Ghostu sa pohybuje okolo 250.000 eur, Phantom dostať od 350.000 eur. "Len ťažko si viem predstaviť," povedal Müller-Ötvös, "terénny Rolls-Royce".

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies