Roland Garrosa: Serena sa vyhla blamáži, proti Azarenkovej musí prejsť na iný level

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 10:28 • 2 min
Roland Garrosa: Serena sa vyhla blamáži, proti Azarenkovej musí prejsť na iný level

PARÍŽ - Ženská svetová tenisová jednotka Serena Williamsová si v dueli s Nemkou Annou-Lenou Friedsamovou na Roland Garros zahrávala s ohňom.

slovakia

left justify in out

V prvom sete kopila Američanka nevynútené chyby, trápila sa na podaní a bola iba tieňom hráčky, ktorá ašpiruje na zisk jubilejného 20. grandslamového titulu vo dvojhre.

 

Šampiónka Australian Open sa napokon vyhla blamáži, v ďalšom kole však musí prejsť na úplne iný level. Čaká ju totiž Bieloruska Victoria Azarenková, ktorá ako jedna z mála tenistiek na okruhu WTA dokáže hrať so Serenou počas celého zápasu rovnocennú partiu. V máji v Madride s ňou prehrala až po trojsetovej bitke. "Víťazstvo je víťazstvo. Ak prežijete a zostanete v pavúku grandslamového turnaja, v ďalšom kole to môže byť už iba lepšie. Uvedomujem si, že dokážem podať o sto percent lepší výkon. Horšie to už byť ani nemôže. Verím, že proti Vike to bude z mojej strany úplne iný level," povedala mladšia zo sestier Williamsových pre akreditované médiá.

 

Pred tromi rokmi skončila v Paríži šokujúco hneď v úvodnom kole na rakete domácej Francúzky Virginie Razzanovej. Vlani dostala lekciu od talentovanej Španielky Garbine Muguruzovej Blancovej. "Pravdupovediac, v zápase s Friedsamovou boli chvíle, keď som si nebola istá, či to otočím. Môj výkon totiž nebol profesionálny. Mala som obavy, našťastie som to zvládla. Z prípadnej prehry by som však nerobila žiadnu tragédiu, už o pár týždňov ma totiž čaká Wimbledon a nová šanca získať jubilejný grandslamový titul. Keď ste na čísle 19, tak nemáte žiaden dôvod mať depku z toho, že hneď na ďalšom turnaji nezaokrúhlite počet trofejí na dvadsať."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies