Roland Garros: Tenisový líder Murray dúfa v obrat k lepšiemu už v Paríži

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 14:18 • 2 min
Roland Garros: Tenisový líder Murray dúfa v obrat k lepšiemu už v Paríži

PARÍŽ - Britský líder svetového rebríčka tenistov Andy Murray sa nádejá, že parížsky antukový grandslamový turnaj Roland Garros bude preňho bodom pozitívneho zlomu po nevydarenom úvode roka.

slovakia

left justify in out

"Vlani som sa na konci sezóny stal jednotkou renkingu a tento rok prišli obdobia, keď bolo zložité udržať si motiváciu a stanovovať si nové ciele," uznal čerstvo 30-ročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray.

"Ostatných pár mesiacov nepochybne bolo náročných. Nehral som príliš dobre a vo februári - marci som mal patálie s lakťom. Vždy som však túžil predvádzať na grandslamových podujatiach môj najlepší tenis, platí to aj teraz. Pred vrcholnými podujatiami pociťujem extra odhodlanie - aj v prípadoch, keď hľadám formu," podotkol zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada.

"Som svetovou jednotkou, bol som teda už aj v horších situáciách. Pripomeniem napríklad operáciu chrbta, bola to veľmi ťažká perióda. Kedysi som sa trápil oveľa viac ako teraz," vyhlásil Murray a dodal: "Verím, že môže nastať obrat k lepšiemu. Dúfam, že sa to udeje už v Paríži." Úradujúci koncosezónny majster sveta ATP z novembrového Londýna Murray mal na štyroch hlavných prípravných turnajoch na najpomalšom povrchu zápasovú bilanciu 4:4, vrcholom bolo semifinále v Barcelone.

Prvý raz v histórii je Top 5 zložená výlučne z tridsiatnikov, dvojnásobného olympijského víťaza Murrayho tento trend trochu prekvapil: "Podľa diania v ostatných 10-12 rokoch to vyzerá, že hráči idú s pribúdajúcim vekom výkonnostne nahor, čo predtým nebývalo. Som si však istý, že čoskoro sa začne obmena a mladíci prerazia. Zároveň však dúfam, že predo mnou ešte sú nejaké tie roky na popredných pozíciách v rebríčku."

Hrdina US Open 2012 a Wimbledonu 2013 a 2016 Murray dosiahol svoj najlepší výsledok na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska vlani. Dostal sa až do finále, v ňom nestačil na Srba Novaka Djokoviča (6:3, 1:6, 2:6, 4:6).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona