Roland Garros: Som rada, že nehrám proti Venus, povedala Muguruzová

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 18:23 • 2 min
Roland Garros: Som rada, že nehrám proti Venus, povedala Muguruzová

PARÍŽ - Tenistka Garbine Muguruzová má mamu z Venezuely, otca zo Španielska a sama ešte nevie, ktorú z týchto krajín bude v budúcnosti reprezentovať.

slovakia

left justify in out

Faktom je, že zatiaľ najväčší úspech kariéry dosiahla v stredu na Roland Garros v Paríži v španielskych farbách. Tridsaťpäťka svetového rebríčka WTA vyradila na najcennejšej antuke svetovú jednotku a obhajkyňu titulu - Američanku Serenu Williamsovú. A to absolútne suverénne 6:2, 6:2.

 

"Sama dobre nerozumiem, ako som to dokázala. Nie som zvyknutá hrať na veľkých dvorcoch proti najlepších hráčkam sveta. Napriek tomu sa mi podarilo jasne zvíťaziť. Možno zohralo úlohu to, že som sa zbavila rešpektu a potom sa sústredila na svoju hru," vravela 20-ročná Muguruzová na tlačovej konferencii. 

 

Rodáčka z venezuelského Caracasu momentálne hrá za Španielsko, ale budúcnosť je podľa jej slov otvorená. "Mám veľkú časť rodiny v Španielsku, ale aj vo Venezuele. Na konci tejto sezóny sa rozhodnem, ktorú z týchto krajín budem reprezentovať. Bude to tá, kde v budúcnosti budem tráviť viac času. Teraz sa tým však nezaoberám," povedala hráčka, ktorá sa postarala o najväčšiu senzáciu doterajšieho priebehu na Roland Garros.

 

Najbližšou súperkou víťazky januárového turnaja v tasmánskom Hobarte bude Slovenka Karolína Schmiedlová. Zverenkyňa Milana Martinca tiež výrazne prekvapila, keď v troch setoch vyradila staršiu sestru Sereny - Venus. Zrejme málokto predpokladal, že namiesto sestier Williamsových budú bojovať o postup do osemfinále Roland Garros 20-ročná Španielka z Caracasu s 19-ročnou Slovenkou z Košíc. 

 

"Som rada, že nebudem hrať proti Venus. Prečo? Je to predsa stále veľká hráčka. Či je však Schmiedlová pre mňa lepšia súperka? Nemá v tenise také meno ako Venus, ale nervózna budem asi poriadne. Proti svetovej jednotke som nemala čo stratiť a bola som nervózna. Proti Schmiedlovej to však bude ťažšie v zmysle, že už sa bude odo mňa niečo očakávať. Zápas to teda bude náročný bez ohľadu na to, kto bude stáť na druhej strane kurtu," uzavrela Muguruzová, momentálne najobletovanejšia hráčka v Paríži. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies