Roland Garros: Serena sa vyhla druhému vyradeniu v 2. kole za sebou

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 16:09 • 2 min
Roland Garros: Serena sa vyhla druhému vyradeniu v 2. kole za sebou

PARÍŽ - Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová sa vo štvrtok vyhla prípadnému druhému vyradeniu v 2. kole dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži za sebou.

slovakia

left justify in out

Proti 21-ročnej Nemke Anne-Lene Friedsamovej, 105. v renkingu WTA, predviedla v prvom vzájomnom súboji obrat na konečných 5:7, 6:3, 6:3. Vlani v tejto fáze prehrala so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou dva razy 2:6 aj vinou diskutabilného zdravotného stavu. Predminulý štvrtok pre pravý lakeť nenastúpila na osemfinále v Ríme.

 

Miestna šampiónka zo sezón 2002 a 2013 Serena na Dvorci Suzanne Lenglenovej dominovala na "winnery" 39:12, dovolila si však až 52 nevynútených chýb v porovnaní s 33 zlyhaniami mladej súperky. Favorizovaná 33-ročná rodáčka zo Saginawu v Michigane síce nastrieľala 9 es, ale zároveň spáchala 8 dvojchýb. Friedsamová mala štatistiku 4:7 a doplatila na slabú efektivitu v dôležitých okamihoch: premenila len 4 z 15 brejkbalov, postupujúca 6 z 8. Mladšia zo sestier Williamsových zvládla 15 z 18 zákrokov pri sieti.

 

Francúzskym koučom Patrickom Mouratoglouom konzultantsky dozorovaná Serena bude v 3. kole hrať s úspešnou zo súboja Lucie Hradecká (ČR) - Viktoria Azarenková (Biel.-27), takže papierovo sa črtá mimoriadne atraktívny zápas na dané štádium podujatia.

 

Víťazka 66 turnajov vo dvojhre S. Williamsová sa usiluje o svoj jubilejný 20. singlový celkový triumf na veľkej štvorke. Viac titulov z GS ako ona majú len Austrálčanka Margaret Courtová (24) a v Open Ere Nemka Steffi Grafová (22).

Dvojhra žien - 2. kolo:
Serena Williamsová (USA-1) - Anna-Lena Friedsamová (Nem.) 5:7, 6:3, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona