Roland Garros: Serena prekonala legendy, aj v Paríži vyhrala 50 zápasov

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 10:47 • 2 min
Roland Garros: Serena prekonala legendy, aj v Paríži vyhrala 50 zápasov

PARÍŽ - Svetová tenisová jednotka Serena Williamsová sa stala prvou ženou v tzv. otvorenej ére s aspoň 50 zápasovými úspechmi na každej súčasti veľkej štvorky - Australian Open, Roland Garros, Wimbledone a US Open.

slovakia

left justify in out

Jej parížska bilancia po sobotňajšom úspechu 3:6, 6:4 a 6:2 nad Viktoriou Azarenkovou je momentálne 50:11. V Melbourne vyhrala Williamsová 68, vo Wimbledone 72 a v New Yorku 79 duelov. Vďaka tejto bilancii získala na grandslamových podujatiach devätnásť titulov a živí šancu na dvadsiaty.


Počtom víťazstiev v zápasoch Grand Slamu sa k Serene Williamsovej približujú len tri ďalšie legendy. Chris Evertová, Martina Navrátilová a Steffi Grafová dosiahli po päťdesiat víťazstiev len na troch zo štyroch turnajov. Tridsaťtriročná Serena Williamsová sa tento rok dostala už o dva zápasy ďalej ako vlani, keď ju už v 2. kole zaskočila Španielka Garbine Muguruzová-Blancová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona