Roland Garros: Serena povolila Pereirovej o gem viac ako Rybárikovej

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 18:07 • 2 min
Roland Garros: Serena povolila Pereirovej o gem viac ako Rybárikovej

PARÍŽ - Americká jednotka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová zvíťazila hladko 6:2, 6:1 nad Brazílčankou Telianou Pereirovou vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži. Bol to jej premiérový vzájomný súboj s 27-ročnou 81. ženou renkingu WTA. Na "winnery" dominovala 31:6. V utorok Serena premohla Slovenku Magdalénu Rybárikovú 6:2, 6:0. V sobotu bude v 3. kole hrať s postupujúcou zo zápasu Tímea Babosová (Maď.) - Kristina Mladenovicová (Fr.-26).

slovakia

left justify in out

Serena má v 2. kole na Majors bilanciu 60:2. Jediné dve prehry v takejto fáze utrpela na Australian Open 1998 (od svojej sestry Venus) a na RG 2014 (Španielka Garbine Muguruzová-Blancová).

Obhajkyňa Pohára Suzanne Lenglenovej S. Williamsová triumfovala pri Seine aj v sezónach 2002 a 2013. Tridsaťštyriročná Američanka zatiaľ získala 21 singlových titulov na veľkej štvorke, už iba jeden potrebuje na vyrovnanie rekordu tzv. Open Ery v podaní Nemky Steffi Grafovej (Austrálčanka Margaret Courtová sa dostala na hodnotu 24). Aspoň dva roky v rade v Paríži zo žien naposledy triumfovala Belgičanka Justine Heninová, šampiónka zo sezón 2003 a 2005 - 2007.

Od krachu "projektu kalendárny Grand Slam 2015" nie úplne výrazná mladšia zo sestier Williamsových (vlani v semifinále newyorských US Open senzačne podľahla Talianke Roberte Vinciovej) včas naznačila návrat do formy prostredníctvom zisku primátu na prípravnom podujatí v Ríme. Bol to jej okrúhly 70. turnajový úspech vo dvojhre.

Dvojhra žien - 2. kolo:


Serena Williamsová (USA-1) - Teliana Pereirová (Braz.) 6:2, 6:1

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies