Roland Garros: Rybáriková zaskočila favorizovanú Američanku, po víťazstve neskrýva nadšenie

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 09:12 • 2 min
Roland Garros: Rybáriková zaskočila favorizovanú Američanku, po víťazstve neskrýva nadšenie

PARÍŽ - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková značne nečakane zvíťazila 6:1, 6:4 nad Američankou CoCo Vandeweghovou nasadenou ako devätnástou v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (28. mája - 11. júna). Duel za stavu 5:0 prerušili na úpravu bočnej plachty.

slovakia

left justify in out

"Vravela som si, že to sa snáď môže stať iba mne," zasmiala sa Rybáriková. "Bála som sa, že stratím rytmus, ona sa chytí. Upokojovala som sa, že vari si pri takom náskoku už nenechám ujsť úvodný set. Vzápätí síce získala svoje podanie, no následne aj ja moje."

Dvadsaťosemročná piešťanská rodáčka Rybáriková dosiahla svoj jubilejný desiaty zápasový úspech v rade. V 2. kole ju vyzve Kolumbijčanka Mariana Duqueová-Marinová.

"Som veľmi šťastná, že som v 2. kole. Pravdupovediac, príliš som to neočakávala. Vravela som si, že nemám čo stratiť, no CoCo bola jasná favoritka. Myslela som si, že na antuke nemá až také dobré výsledky, ale potom som si pozrela, že v Madride uhrala štvrťfinále, zdolala tam dosť kvalitné hráčky a aj predtým odohrala dobré súboje," povedala Rybáriková.

Momentálne 192. hráčka singlového renkingu WTA Rybáriková, kedysi 31. v hodnotení, prekonala 25-ročnú semifinalistku januárových melbournských rovnako významných Australian Open Vandeweghovú (20.) hladko 6:2, 6:1 v sezóne 2011 na tráve v anglickom Birminghame, teraz na to nadviazala. Rybáriková dosiaľ na vrcholnej scéne najďalej bola v 3. kole (US Open 2008 a 2009 a Wimbledon 2015). Vo francúzskej metropole šesťkrát skončila v 2. kole, môže si teda zlepšiť miestny osobný rekord. Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková nemá proti 27-ročnej Duqueovej-Marinovej (115.) vzájomnú minulosť.

"Je to veľmi dobrá antukárka, tento povrch má najradšej. Povedala by som, že je to, ako keby hrala ona proti mne na tráve. Favoritkou teda bude súperka, no som konečne zdravá a zabojujem zo všetkých síl," predznamenala Rybáriková, ktorá vlani v júli podstúpila operáciu zápästia nedominantnej ľavej ruky a v auguste mala pod skalpelom pravé koleno.

 

Vrátila sa vo februári v nemeckom Altenkirchene a medzičasom sa priebežne vyšvihla na 187. pozíciu v hodnotení, v apríli bola na 431. mieste. Na RG pricestovala ako šampiónka z japonských podujatí ITF na tvrdom povrchu v Gifu a Fukuoke. Na medzinárodné otvorené majstrovstvá Francúzska sa prihlásila na základe tzv. chráneného renkingu v podobe 108. priečky a napokon sa zmestila nad čiaru.

Zo Sloveniek už v nedeľu postúpila do 2. kola Dominika Cibulková, v pondelok neuspela Kristína Kučová, v utorok sa predstaví Jana Čepelová a medzi mužmi Martin Kližan (ten i vo štvorhre) a Jozef Kovalík.

Dvojhra žien - 1. kolo:
Magdaléna Rybáriková (SR) - CoCo Vandeweghová (USA-19) 6:1, 6:4
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona