Roland Garros: Rybáriková s Petkovicovou postúpili už do osemfinále štvorhry

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 14:43 • 2 min
Roland Garros: Rybáriková s Petkovicovou postúpili už do osemfinále štvorhry

PARÍŽ - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková a Nemka Andrea Petkovicová zvíťazili v piatkovom stretnutí 2. kola štvorhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) nad Češkou Klárou Koukalovou a Rumunkou Monicou Niculescovou nasadenými ako štrnástymi za 98 minút 1:6, 6:2, 6:4.

slovakia

left justify in out

V rozhodujúcom sete sa im napokon nevypomstilo, že nepremenili mečbal pri podaní Rybárikovej v ôsmej hre a ešte inkasovali brejk. Využili totiž druhú možnosť dopadávať sa k postupu, servovala Petkovicová. 

 

Dvadsaťpäťročná piešťanská rodáčka Rybáriková a jej partnerka s balkánskym pôvodom Petkovicová sa v osemfinále deblovej súťaže vo francúzskej metropole stretnú s talianskymi miestnymi šampiónkami zo sezóny 2012 a finalistkami z vlaňajška Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou nasadenými ako druhými. Už majú istotu spoločnej prémie 31 000 eur. 

 

Pre zverenkyňu Petra Hubera Rybárikovú je vo štvorhre na úrovni veľkej štvorky doterajším maximom práve 3. kolo, dosiahla ho na aj US Open 2010, Australian Open 2011 a RG 2011. 

 

Rybáriková sa vo dvojhre na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2014 lúčila vo štvrtok v 2. kole, vyradila ju Španielka María-Teresa Torróová-Florová. 

 

Štvorhra žien - 2. kolo: 
Andrea Petkovicová, Magdaléna Rybáriková (Nem./SR) - Klára Koukalová, Monica Niculescová (ČR/Rum.-14) 1:6, 6:2, 6:4 za 98 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona