Roland Garros: Rybáriková prehrala v 2. kole dvojhry s Torróovou-Florovou

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 14:21 • 2 min
Roland Garros: Rybáriková prehrala v 2. kole dvojhry s Torróovou-Florovou

PARÍŽ - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala vo štvrtkovom zápase 2. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) s takisto nenasadenou Španielkou Maríou-Teresou Torróovou-Florovou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 98 minút 2:6, 6:2, 2:6.

slovakia

left justify in out

V rozhodujúcom sete proti 22-ročnej 55. hráčke svetového rebríčka WTA pritom viedla zverenkyňa Petra Hubera pomerne nádejne 2:1 s brejkom, odvtedy si však nepripísala už ani gem. 

 

Dvadsaťpäťročná piešťanská rodáčka Rybáriková si odnáša prémiu 42 000 eur a 70 bodov do počítačového poradia, v ktorom sa nachádza na 34. pozícii. Vo štvrtok sa ešte predstaví v 1. kole štvorhry, v ktorej je jej partnerkou Nemka Andrea Petkovicová. 

 

"Očakávania neboli nejaké ohromné, lebo ona bola favoritka. Mám síce lepší renking, ale Torróová-Florová je určite kvalitnejšia antukárka a plus tie zdravotné okolnosti na mojej strane. Dalo sa teda predpokladať, že to takto dopadne, ale bol to naozaj dobrý zápas. Klobúk dolu pred jej výkonom, hrala naozaj dobre. V treťom sete som jej od stavu 2:1 dala výrazne viac šancí. Od začiatku druhého setu som lepšie servovala a viac som Španielku tlačila. Žiaľ, ku koncu mi to prestalo fungovať, porobila som nejaké chyby a ona sa viac dostávala do hry, tlačila ma z forhendu, ktorý má skvelý. Snažila som sa robiť, čo sa dalo, súperka sa však už chytila a nedala mi príležitosť vrátiť sa do zápasu," povedala Magdaléna Rybáriková pre Rádio Slovensko. 

 

"Som rada, že som tu uhrala aspoň kolo. To je pozitívne a ani dnešok nebol zlý - naopak, kvalitný. Súperka však bola strašne nepríjemná, predvádzala výborný antukový tenis. Prehrala som v troch setoch, bol to však dobrý výkon a dúfam, že na tráve a tvrdom povrchu mi to pôjde lepšie. Teraz sa musím najmä dať zdravotne dokopy, pretože tráva mi zvykne spôsobovať veľké problémy. Týka sa to predovšetkým chrbta. Z tohto dôvodu beriem na všetky turnaje na tráve ´fyzia´, čo je zmena oproti minulosti. Azda mi to pomôže a budem v poriadku," skonštatovala Rybáriková. 

 

Držiteľka štyroch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Rybáriková si vo francúzskej metropole len vyrovnala miestny osobný rekord zo sezón 2008, 2009, 2010 a 2013. Na newyorských US Open bola v rokoch 2008 a 2009 v 3. kole. 

Torróová-Florová získala v apríli na antuke v marockom Marrákeši svoju prvú trofej vo dvojhre, ale k Buloňskému lesíku na debut v "main draw" na Majors pricestovala so sériou štyroch nezdarov. V 3. kole vyzve úspešnú zo stretnutia Heather Watsonová (V. Brit.) - Simona Halepová (Rum.-4). 

 

Dvojhra žien - 2. kolo: 
María-Teresa Torróová-Florová (Šp.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:2, 2:6, 6:2 za 98 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies