Roland Garros: Rybáriková postúpila do 2. kola dvojhry, čaká ju Pennettová

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 07:04 • 2 min
Roland Garros: Rybáriková postúpila do 2. kola dvojhry, čaká ju Pennettová

PARÍŽ - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa rovnako ako vlani prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole si poradila s austrálskou kvalifikantkou Oliviou Rogowskou v troch setoch 0:6, 7:5, 6:2. Na parížskej antuke vyrovnala svoje maximum. Jej ďalšou súperkou bude nasadená dvadsaťosmička Talianka Flavia Pennettová.

slovakia

left justify in out

Rogowská v prvom sete na dvorci číslo šesť dominovala, aj vďaka forhendovým winnerom trikrát prelomila podanie Rybárikovej a za 23 minút jej uštedrila "kanára". V druhom dejstve si slovenská trojka po brejku v šiestom geme vybudovala náskok 5:2. Rogowská síce v ďalších minútach vyrovnala na 5:5, no záver setu patril Rybárikovej. V treťom dejstve Slovenka po rýchlom brejku odskočila súperke na 4:1 a v ôsmom geme premenila pri podaní Rogowskej hneď prvý mečbal.

 

Pre Rybárikovú bola Austrálčanka neznámou. "Nikdy som proti Rogowskej nehrala, vôbec som ju nepoznala. Nevedela som, čo môžem od nej očakávať. Prekvapila ma, že začala veľmi dobre. Ja som bola akási stuhnutá, všetko mi ušlo a už sa to v prvom sete viezlo... Ale súperka hrala fakt dobre, ťažko som si zvykala na jej hru. Postupne som sa do hry dostávala aj ja. Kvalifikanta je, samozrejme, lepšia súperka ako nasadená, ale aj pre najlepšie hráčky nebýva prvý zápas na grandslame ľahký. Priznám sa, nehrám rada s podobnými súperkami. Pravda, v treťom sete som už videla, že jej dochádzajú sily. Už som to nepustila,“ povedala Rybáriková pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

 

Rybárikovej tréner Martin Ležák čakával, že súperka z kvalifikácie bude jeho zverenke odolávať, prvý set bol naozaj prekvapujúci. "Rogowská bola rozohraná, nastúpila so sebavedomím, hrala aktívne a s tým zrejme Magda nerátala. Hrala trochu pasívne. Ale po prvom sete zlepšila hru a prejavila sa aj únava súperky z kvalifikácie. Magda zlepšila dĺžku úderov, aj razanciu. Potom sa rozdiel v treťom sete prejavil," zhodnotil zápas pre stz.sk Ležák, ktorý vedie Rybárikovú od lanského júla.

 

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Olivia Rogowská (Austr.) 0:6, 7:5, 6:2'

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona