Roland Garros: Radwanská a Kerberová môžu v Paríži zosadiť líderku Serenu

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 21:58 • 2 min
Roland Garros: Radwanská a Kerberová môžu v Paríži zosadiť líderku Serenu

PARÍŽ - Americká tenistka Serena Williamsová má do 5. júna garantovaných 172 týždňov v rade na vrchole svetového rebríčka WTA vo dvojhre, ale na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros ju môžu zosadiť terajšia dvojka renkingu Agnieszka Radwanská z Poľska aj nemecká trojka hodnotenia Angelique Kerberová. Serena totiž spolu s titulom obhajuje na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2000 bodov, zatiaľ čo Radwanská len 10 bodov za 1. kolo a Kerberová iba 130 bodov za 3. kolo.

slovakia

left justify in out

Poľka bude premiérovo vo svojej kariére jednotkou počítačového poradia, ak pri Seine získa titul a S. Williamsová prehrá pred finále, ale aj v prípade, že sa dostane do boja o trofej, Američanka prehrá pred 3. kolom a Nemka nebude šampiónkou. Kerberová sa ocitne 6. júna na čele, ak dobyje Pohár Suzanne Lenglenovej a Serena sa rozlúči pred semifinále.

Prepočet priniesla internetová stránka podujatia. Pripomenula, že Serenina séria je druhá najdlhšia v histórii po 186 týždňoch, počas ktorých od 17. augusta 1987 do 10. marca 1991 panovala Nemka Steffi Grafová. Američanka je na čele - vo svojom šiestom funkčnom období - nonstop od 18. februára 2013. Dovedna bude mať k prvej júnovej nedeli za sebou 295 týždňov v pozícii líderke. V tomto smere vedie spomenutá Grafová (377) pred Američankou Martinou Navrátilovou (332).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies