Roland Garros: Plíškovej vadil vietor, Halepová túži po finále

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 08:15 • 2 min
Roland Garros: Plíškovej vadil vietor, Halepová túži po finále

Paríž - Česká tenistka Karolína Plíšková postúpila po výhre nad Francúzkou Caroline Garciovou po setoch 7:6 a 6:4 do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Ak uspeje aj v ďalšom kole, stane sa novou svetovou jednotkou.

slovakia

left justify in out

Plíšková získala prvý set v tajbrejku, jej súperka v ňom získala iba tri fiftíny. V druhom sete prišiel zlom až za stavu 4:4, vtedy česká tenistka prelomila Garciovej podanie a to svoje si vzápätí udržala. "Snažila som sa dobre vstúpiť do zápasu, dôležité bolo, aby som dobre podávala. To mi našťastie vychádzalo. Bol to ťažký zápas, Garciová hrala agresívne každý úder. Navyše fúkalo, takže to nebolo ľahké," povedala Plíšková pre stanicu Eurosport.

 

V semifinále sa Plíšková stretne s Rumunkou Simonou Halepovou. Tá vo štvrťfinále ako nasadená trojka vyradila piatu nasadenú Ukrajinku Jelinu Svitolinovú po setoch 3:6, 7:6 a 6:0. Rumunská tenistka má rovnako ako Plíšková šancu stať sa po turnaji novou svetovou jednotkou, v Paríži však musí triumfovať.

 

Halepovej v zápase utiekli úvody oboch setov, v tom prvom získala tri gemy za sebou až za stavu 5:0 pre Ukrajinku, na obrat to však už nestačilo. Druhý set mal podobný priebeh, Svitolinová prelomila podanie súperky hneď v prvom geme a neskôr viedla už 5:1. Rumunská tenistka ale od tej chvíle zlepšila hru, tlačila sa viac na sieť a jej údery boli presnejšie. Vyhrala päť gemov za sebou, v tom dvanástom, ktorý bol veľmi dramatický, ale dokázala Svitolinová vyrovnať na 6:6 a o víťazke druhého setu sa rozhodovalo v tajbrejku. Za stavu 6:5 v ňom mala mečbal Svitolinová, pevnejšiu ruku i nervy však napokon ukázala Halepová a zvíťazila v druhej sade 8:6. V treťom sete to už bola jasná záležitosť Halepovej, ktorá nedovolila Svitolinovej uhrať ani jednu hru.

 

"Bolo to naozaj ťažké, súperka hrala výborne. Mala som šťastie v druhom sete, keď mi k jeho zisku pomohla páska v závere tajbrejku. Myslím si, že som psychicky veľmi silná a nevzdávala som sa. To bol dôvod, prečo som dokázala otočiť zápas. Musím priznať, že som teraz veľmi unavená, ale túžim si opäť zahrať v Paríži finále," povedala Halepová, ktorá sa v ňom predstavila už v roku 2014, no neuspela v súboji Máriou Šarapovovou.

 

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Karolína Plíšková (2-ČR) - Caroline Garciová (28-Fr.) 7:6 (3), 6:4, Simona Halepová (3-Rum.) - Jelina Svitolinová (5-Ukr.) 3:6, 7:6 (6), 6:0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona