Roland Garros: Petkovicová premiérovo do grandslamového semifinále

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 18:45 • 2 min
Roland Garros: Petkovicová premiérovo do grandslamového semifinále

PARÍŽ - Nemecká tenistka Andrea Petkovicová premiérovo vo svojej kariére postúpila do semifinále na úrovni veľkej štvorky. V stredajšom zápase štvrťfinále dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) zvíťazila nad favorizovanou Taliankou Sarou Erraniovou v chladnom, veternom a sychravom počasí za 63 minút presvedčivo dvakrát 6:2.

slovakia

left justify in out

V bilancii zo vzájomných súbojov sa ujala vedenia 2:1, dosiahla revanš za prehru 5:7, 1:6 z nedávneho prípravného podujatia v Madride. 

 

V úvodnom sete na Dvorci Philippa Chatriera predviedla Petkovicová zásluhou ofenzívnej, koncentrovanej a istej hry obrat z 0:2. V druhom dejstve Nemka s balkánskym pôvodom dva razy predviedla okamžitý rebrejk a udržala si proti finalistke medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2012 Erraniovej (11.) kontrolu nad dianím. Dvadsaťsedemročná o 16 cm nižšia Talianka vyznievala väčšinu duelu úplne bezmocne. 

 

Neochvejne hrajúca Petkovicová mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 26:19, Erraniová skončila na hodnotách 11:13. Nemka premenila 7 z 11 brejkbalov, Talianka 3 zo 7. Zdolaná si pripísala len 39 % fiftínov rozohraných vlastným prvým podaním. V koncovke si na charizmatickú Petkovicovú akoby symbolicky posvietilo slniečko. 

 

Dvadsaťšesťročná 27. hráčka svetového rebríčka Petkovicová sa vo štvrtok medzi najlepšími štyrmi stretne s úspešnou zo súbežného duelu Svetlana Kuznecovová (Rus.-27) - Simona Halepová (Rum.-4). Už v utorok utvorili semifinálovú dvojicu v hornej polovici žrebu ruská miestna šampiónka z predvlaňajška Maria Šarapovová a Kanaďanka Eugenie Bouchardová. 

Ericom van Harpenom trénersky vedená niekdajšia 9. renkingu WTA Petkovicová, ktorej rozlet v minulosti často pribrzdili zranenia, bola vo štvrťfinále Australian Open, RG aj US Open 2011. Počas troch nasledujúcich sezón sa však objavila v "main draw" na Majors iba štyrikrát a nebola za 2. kolom. 

 

Dvojhra žien - štvrťfinále: 
Andrea Petkovicová (Nem.-28) - Sara Erraniová (Tal.-10) 6:2, 6:2 za 63 minút 

 

Zostávajúci stredajší program štvrťfinále dvojhry žien: 
Svetlana Kuznecovová (Rus.-27) - Simona Halepová (Rum.-4) / bilancia: 2:2 

 

Od utorka známa dvojica v semifinále dvojhry žien: 
Maria Šarapovová (Rus.-7) - Eugenie Bouchardová (Kan.-18) / bilancia: 2:0 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies